ZATERDAG 14 DECEMBER
Vierde klasse:
FC RDC heeft een knap punt overgehouden aan het duel met Harfsen. De weersomstandigheden waren niet best, en dat was niet anders dan de wedstrijd zelf. Een slechte pot van beide kanten en zeer weinig kansen. Harfsen kwam voor rust op voorsprong, na rust bracht Gijs Borkent, Ross Bonevacia in stelling, die de eindstand op 1-1 bracht. De enige zaterdagclub van Deventer zakt naar de twaalfde plek.

ZONDAG 15 DECEMBER
Eerste klasse:
In Geesteren kende Voorwaarts hoge pieken en dalen. Bij STEVO zorgden Pim Havekes en Bruce Schotman voor een 0-2 voorsprong. Op slag van rust scoorde de thuisploeg zijn eerste treffer. Na een uur spelen zette STEVO de wedstrijd volledig op zijn kop, door binnen drie minuten tijd twee keer te scoren en zo de voorsprong te pakken. Vlak voor tijd zette Chiel Grieving, Voorwaarts op drie goals en zo werd de eindstand 3-3. Voorwaarts blijft tiende staan.

Tweede klasse:
Schalkhaar heeft op het eigen sportpark een verdiende overwinning op Barbaros geboekt. Ondanks vele kansen in het eerste bedrijf, viel de eerste goal pas in de tweede helft. Vlak na rust bracht David Klopman, die al een aantal kansen gemist had, de thuisploeg op voorsprong. Een minuut hierna was de voorsprong al verdwenen; de verdediging stond niet op te letten en keeper Jesse Klopman was niet bij machte de bal tegen te houden. De keeper van Barbaros werd, na zeventig minuten spelen, omspeeld door Milan te Riele, die de bal in het lege goal kon schieten. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen, maar het bleef bij 2-1. Schalkhaar blijft vijfde staan.

Derde klasse:
In een gelijkopgaande eerste helft tussen Helios en Overwetering scoorden beide ploegen één keer. In de tweede helft trok Overwetering de wedstrijd naar zich toe, al was de eindstand wel erg geflatteerd. Met nog ruim twintig minuten op de klok, zette Dennis Willemsen de gasten uit Olst op voorsprong. Nick Oosterwijk scoorde ook nog twee keer en bracht de eindstand naar 1-4. Helios en Overwetering ruilen van positie, Helios staat nu vierde en Overwetering stijgt naar de tweede plek.

Turkse Kracht is tegen een onverwachte en stevige nederlaag aangelopen. Activia was in alles beter en dat zorgde voor een 0-4 overwinning. Toegegeven, Turkse Kracht had pech dat het binnen het halfuur al twee keer moest wisselen. Guus Leerkes zorgde op slag voor rust voor de 0-1. Na rust scoorde Michiel Mikkers twee keer, voordat Leerkes zijn tweede van de middag mocht inschieten. Turkse Kracht zakt naar de achtste plek, Activia stijgt naar de elfde plek.

Diepenveen heeft voor de tweede keer op rij een verrassende punt gepakt. Vorige week speelde het al 1-1 op bezoek bij Overwetering. Dit keer bezorgde het Epe zijn tweede puntverlies van het seizoen. In een wedstrijd die alle kanten op ging vielen er voor beide teams maar één goal. Epe scoorde de eerste, waarna Diepenveen van geluk mocht spreken dat het toen niet op een grotere achterstand kwam. Toen Epe een rode kaart kreeg, ging Diepenveen steeds beter spelen en kreeg het in de blessure een penalty. Jack Vunderink ging achter de bal staan en zorgde voor de 1-1. Diepenveen blijft zevende staan.

Colmschate heeft opnieuw niet kunnen winnen. In Zutphen tegen het veel hoger geklasseerde AZC hadden de geelhemden meer verdiend. De eerste helft was in handen van Colmschate en Dennis Kamphuis, normaliter een tweede elftal-speler, zorgde ervoor dat ze ook met een 0-1 voorsprong gingen rusten. Na de theepauze werd Colmschate niet meer gevaarlijk, maar de solide verdediging zorgde ervoor dat het ook niets hoefde te vrezen van AZC. Doodzonde was het dan ook, dat het uit een hoekschop 1-1 werd, en vervolgens door balverlies op het middenveld zelfs de 2-1 viel. Een onnodige nederlaag, waardoor Colmschate zakt naar de dertiende plek.

Vierde klasse F:
Twello heeft uistekende zaken gedaan in de titelstrijd. Tegen koploper WWNA won het met 3-1. Na een klein halfuur spelen scoorde Yannick Gorter uit de rebound de 1-0. In de tweede helft verdubbelde Max Smaal de voorsprong, waarna WWNA binnen een minuut de aansluitingstreffer maakte. Vlak voor het einde zorgde Cihan Ozer voor de derde treffer voor Twello en zo eindigde de wedstrijd in 3-1. Twello blijft tweede staan, maar zijn WWNA genaderd tot twee punten.

De Gazelle heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd in en bij Beekbergen. De eerste helft was de thuisploeg de betere en bij rust stond het dan ook 1-0. Na rust hadden de Deventenaren het betere van het het spel en kwam het op 1-1. Sven Kelder kopte, duikend, de bal binnen, uit een voorzet van Niels Rijnders. Twintig minuten voor tijd werd de doorgebroken Bobby Vonk in het strafschopgebied onderuit gehaald. Waar een rode kaart werd getoond aan de verdediger van Beekbergen, wordt in plaats van een penalty, een vrije trap gegeven, vlak buiten het zestienmetergebied. In de tumult die hier ontstaat, krijgt ook Vonk de rode kaart getoont. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. De Gazelle stijgt wel naar zesde plek.

Voor Sportclub Deventer komt de winterstop veels te vroeg. Nadat in de eerste zeven duels maar één punt was gepakt, boekte het nu al de vierde overwinnig op rij. Victoria Boys, inmiddels vierde op de ranglijst keerde zonder punten huiswaarts. Nadat de paal en de lat al was geraakt, zorgde Million Tsegay voor de 1-0. De wedstrijd kende niet veel meer kansen en dat was dus ook direct de eindstand. Sportclub staat nog steeds voorlaatste, maar het verschil tussen Sportclub en de nummer drie op de ranglijst is maar zes punten.

Vierde klasse G:
Enter leek voor een verrassing te gaan zorgen, nadat het in Bathmen bij rust voor stond. ABS bleek in de tweede helft de betere te zijn en dat monde uit in een 3-1 overwinning. Wessel Nikkels en Yannick Duteweerdt (twee keer) scoorden de goals voor ABS. Het staat nu na elf duels op precies evenveel punten als Holten. Die ploeg heeft echter wel een betere doelsalso, waardoor ABS tweede staat.

Lettele is tegen een 2-0 nederlaag aangelopen in Haarle. Na negentien minuten spelen kwam Haarle op 1-0. Vlak voor tijd verdubbelde Haarle zijn voorsprong. Lettele is gezakt naar de zevende plek.

DAVO heeft opnieuw een punt overgehouden aan een wedstrijd. Onnie Ngoetra zette DAVO op 1-0 tegen SV Zwolle. Zwolle, dat een plekje boven de Deventenaren staat, maakte na rust de 1-1. DAVO pakte haar vijfde punt van het seizoen en blijft elfde staan.

Vijfde klasse:
Sallandia heeft tegen directe concurrent Raalte een hele stevige nederlaag geleden. Bijna veertig minuten stond het 0-0, waarna Raalte op voorsprong kwam. Vlak na rust werd het 0-2. Sallandia geloofde er niet meer in, waardoor Raalte geen strobreed in de weg werd gelegd. De wedstrijd eindigde hierdoor in 0-5. Sallandia staat inmiddels op de zesde plek.

Dankzij Terwolde is er een nieuwe topscoorder binnen het amateurvoetbal in Deventer e.o. Al doen wij de kwaliteiten van Almir Fizovic hiermee te kort. Vier keer wist de aanvaller van Epse te scoren tegen het armoedige Terwolde. Bij rust stond het pas 2-0. In de tweede helft liep Epse uit naar een 7-1 overwinning. Epse stijgt twee plaatsjes en staat nu derde, Terwolde blijft op de elfde plek staan.

Go Ahead heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Dankzij goals van Jordi Molemans en Rayshon Adamus stond het bij rust al 2-0. Nadat Michael Tobben de thuisclub op 3-0 had gezet, leek de wedstrijd tegen Wesepe beslist. Toch kwamen de bezoekers terug tot 3-2, door goals van Kevin Teunissen en Rens Broekhof. Verder dan dit kwamen de gasten niet, waardoor Go Ahead met een goed gevoel de winterstop in kan gaan. Go Ahead stijgt naar de dertiende plek, Wesepe blijft tiende staan.