Dinsdagavond 23 juni werden voetbalclubs Sportclub Deventer en FC RDC tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de beide voetbalclubs een driejarig sponsorcontract krijgen van ING.

De clubs krijgen dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal samen verder te ontwikkelen. Op basis van dit voorstel is de combinatie Sportclub Deventer/FC RDC door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclubs ontvingen een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan beide clubs en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter Sportclub Deventer, Robert Berends; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van onze samenwerking van de meidentakken van Sportclub Deventer en FC RDC is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan we inzetten voor een uitbreiding van het meiden- en vrouwenvoetbal. We willen het vrouwenvoetbalbolwerk in Deventer Noord worden. Ook willen we meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”.

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. Sportclub Deventer en FC RDC zijn gezamenlijk twee van de clubs die met hun pitch laten zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.