Afgelopen zaterdag speelde ABS voor de beker tegen Bruchterveld. Deze ploeg speelt in de derde klasse zaterdag en doet mee om de bovenste plekken. In de beginfase van de wedstrijd tasten beide ploegen elkaar af en gebeurt er vrij weinig.

Na ongeveer 20 minuten komt ABS op een 0-1 achterstand. Een dieptebal valt stil rond de zestienmeter en wordt diagonaal binnengeschoten. Rond de 30ste minuut maakt ABS de 1-1: een vlot lopende aanval wordt afgemaakt door Paul Roetert. Tot aan de rust blijft de wedstrijd in evenwicht waarbij beide ploegen niet echt tot grote kansen komen.

In de tweede helft krijgen zowel ABS als Bruchterveld een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. De volgende grote kans is weer voor ABS, maar die wordt net naast geschoten. Aan de andere kant is het een minuut later wel raak: 1-2.

Na de 1-2 geeft ABS niet op en begint aan een langdurig slotoffensief. ABS creëert een aantal zeer goede mogelijkheden, maar beloont zichzelf niet waardoor uiteindelijk een 1-2 op het bord blijft staan. ABS is uitgeschakeld in de beker.

Noemenswaardig is nog het debuut van de pas 15-jarige Raaven Lucas. Mooi om te zien dat er talentvolle jeugd aan komt bij ABS. Komende zondag speelt ABS thuis tegen Beekbergen, aanvang 14:00 uur.