De ploeg van Kees van Wonderen heeft vriend en vijand verrast door Cambuur in Leeuwarden met 0-2 te verslaan. Go Ahead Eagles moest veel verdedigen maar deed dat met veel overtuiging. Daarnaast was het dodelijk effectief omdat het twee goals wist te maken uit drie serieuze kansen.

Cambuur – Go Ahead Eagles | foto Henny Meyerink

Go Ahead Eagles speelde een heel aardige eerste helft in Leeuwarden waarin het op een 0-1 voorsprong nam op Cambuur. Een snel genomen vrijetrap van nieuwkomer Eyibil belandde voor de voeten van Sam Beukema die ,de bal enigszins gelukkig, voor de voeten schoof van de mee opgekomen Jeroen Veldmate. De captain had aan één voetbeweging genoeg om zijn eigen formatie op voorsprong te zetten.

Gaandeweg de eerste helft moest Go Ahead Eagles wel verder achteruit. Niet eens zozeer omdat de thuisploeg goed speelde maar vooral omdat het team van van Wonderen aan de bal nogal slordig was. De grootste kans was voor Kallon, die na een scherpe voorzet net voorlangs schoot.

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken na de rust. Een uitstekende goal van Bradley van Hoeven zorgde voor een verruiming van de score. Het leverde irritatie op bij Cambuur. Met venijnige tikjes probeerde de ploeg van Henk de Jong het Go Ahead Eagles van Kees van Wonderen te ontregelen. Het bleek niet te werken. Cambuur koos ervoor om vooral hoge en lange ballen te spelen en zonder grote problemen kon Go Ahead Eagles deze omsingeling tegenhouden.

Het bleek allemaal voldoende om de wedstrijd in Leeuwarden winnend af te sluiten met 0-2. Een uitstekend resultaat van dit jonge team.

Vorig artikelWie wordt de meester voorspeller?