Zaterdagmiddag stond er onder mooie weersomstandigheden de eerste van de drie ontmoetingen tussen Sportclub Deventer en FC RDC op het programma. Beide ploegen verloren hun eerdere wedstrijden in de poule, dus slechts de sportieve eer stond bij dit burentreffen op het spel.

FC RDC begon scherper aan de wedstrijd. Het lukte Sportclub onvoldoende om de opbouw van FC RDC te verstoren. Dit leidde al vrij snel tot een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Lammertink. Langzaamaan viel de schroom wat van de spelers af, maar via een mooie aanval kwam FC RDC op een 0-1 voorsprong in de 31ste minuut. Sportclub Deventer rechtte meer en meer zijn rug en profiteerde optimaal van een overtalsituatie tijdens een blessurebehandeling aan de kant van FC RDC. De score kantelde in de laatste vijf minuten voor rust naar een 3-1 voorsprong door doelpunten van Vegelin (2x) en Jongsma.

De start van de tweede helft leek een kopie van de eerste. FC RDC had meer grip op de wedstrijd en Sportclub moest in de 51ste en 57ste minuut twee goals toestaan, waarna de stand weer gelijk werd getrokken. Aan Sportclub Deventer zijde werden wat omzettingen gedaan in de hoop de grip wat te kunnen herpakken. Dit lukte waardoor het wedstrijdbeeld weer gelijk op ging en Sportclub Deventer ook weer meer kansen begon af te dwingen. In de 77ste minuut mocht Koekkoek een vrije trap nemen en legde deze goed achter de verdediging en de ingevallen Seb Moody de bal kon binnenlopen. FC RDC probeerde wederom om een gelijkmaker te forceren, maar het was in de slotminuten Sportclub Deventer dat nog een keer toesloeg. Calvin Jongsma nam een voorzet mooi op de volley en belandde in de hoek buiten het bereik van de keeper.

Al met al was het een sportieve wedstrijd onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter Smeenk. Beide ploegen wilden winnen, maar hadden respect voor elkaar. Voor Sportclub Deventer is het een mooie opsteker na een aantal nederlagen, waarbij het spel steeds beter werd. Vandaag was het voetbal misschien wel minder, maar zijn de punten wel op de Zandweerd gebleven. Eind oktober staat deze wedstrijd alweer op het programma, maar dan tellen de competitiepunten. Voor Sportclub Deventer staat er volgende week wederom een stadsderby op het programma. De uitwedstrijd naar titelfavoriet Helios staat dan op het programma: aanvang 15.00 uur.