Het is Sallandia niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. In de thuiswedstrijd tegen OSC uit Nijmegen werd met 0-6 verloren. Al snel kwam Sallandia op achterstand en met 10 tegen de elf uit Nijmegen bleek het al helemaal een ‘gespeeld duel’.

Binnen 20 minuten stond de 0-2 al op het bord. Marco van Meeteren was tweemaal dicht bij een doelpunt maar de paal en een prima keeper stonden een doelpunt in de weg. Vlak voor rust volgde een rode kaart voor Sallandia en zelfs nog de 0-3. Een volledige helft met een man minder was teveel van het goed spelende en OSC liep uit naar 0-6.

Eindconclusie is dat het seizoen een paar wedstrijden te lang duurde. Sallandia moest het dit seizoen met een kleine selectie van 15 spelers doen. Dat je dan nog tweede wordt is een prestatie van jewelste. Daar doet het resultaat van vandaag niets aan af. Twee jaren geleden een vaste ‘klant’ in de vijfde klasse. Vorig jaar een mooie 6e plek in de verzwaarde 4e klasse en nu een 2e plek en een op eigen kracht behaalde periodetitel.

Doelstelling is een stabiele vierdeklasser worden en in een goed jaar meespelen om de prijzen. Onze jeugdige talenten Matchello Bosman, Dyon Makel, Joris Minnes, Nayaro Wittenberg en Nuno Huisman hebben, ondanks hun jonge leeftijd, al veel speelminuten gekregen dit seizoen en gaan volgend seizoen zeker nog stappen maken. Onder de streep mogen wij zeer tevreden zijn over dit seizoen.