Vanmiddag de verre uitwedstrijd naar Lelystad om in een ijzige kou aan te treden tegen Batavia’90. Mijns inziens de meest bijzondere wedstrijd van de ploeg zeker deze competitie, maar CCW gaat uiteindelijk wel met goed resultaat de winterstop in, om daarna de jacht op koploper Davo weer in te zetten.

Een uitwedstrijd met 8-0 winnen en toch moeten constateren dat ‘man of the match’ onze eigen doelman Jochem van Ruth was! CCW begon akelig belabberd aan de wedstrijd, veel balverlies, slechte passes, niets ging er eigenlijk voetballend goed. Nu was ook wel zo dat de thuisploeg, ondanks de stand op de ranglijst, best heel aardig een balletje kan trappen en individueel ook echt over een paar zeer goede spelers beschikt. CCW had daar maar mondjesmaat grip op.

Het was dan ook echt aan de doelman te danken dat de thuisclub niet aan scoren toekwam: vier, vijf keer over wist hij als winnaar uit de bus te komen zodra spelers van thuisploeg één op één tegenover hem kwamen te staan. Toch kwam CCW naar een half uur op voorsprong. Het was Koen ter Riele die met een schot van ver buiten de zestien de niet al te sterke keeper van de thuisploeg kansloos liet. Vlak voor de rust werd het zelfs 0-2 toen de ongelukkig spelende Ruben de Haan er als de kippen bij was toen de doelman een inzet van Bart Keurhorst niet onder controle kreeg. Zodoende ging CCW niet echt heel verdiend met een 0-2 de rust in.

In de rust moest ook nog eens Julian Vroklage geblesseerd afhaken en hij werd vervangen door Jaap Velthors. Aanvankelijk was het begin van de tweede helft een kopie van de eerste helft: een onmachtig CCW en een sterker Batavia, maar Jochem die CCW op de been hield. Pas na een kwartier voetballen in de tweede helft leken de krachten van de thuisclub wat af te vloeien en ging CCW wat beter voetballen. Het was het zo’n twintig minuten voor tijd Tijn de Haan die aan het eind stond van wel weer mooie aanval.

Op dat knakte er blijkbaar iets bij de thuisclub, kreeg CCW opeens veel meer ruimte om te voetballen en maakte het daar ook dankbaar gebruik van. Doelpunten van achtereenvolgend Stijn Berendsen (met kopbal uit voorzet Laurens van de Werff), Bart Keurhorst (na een goede combinatie), Laurens van Werff (met de mooiste van vanmiddag, vrije trap van 25 meter stijf in de kruising) en nog twee via Ruben de Haan wist het uiteindelijk met maar liefs 8-0 van het veld te stappen en zodoende toch met goed gevoel de winterstop in te gaan.

Het werd een zeer gezellige busreis terug naar Wilp, waarin Trainer Bart Vos ook de handen van de ploeg goed op elkaar kreeg met de mededeling dat hij ook volgend seizoen als trainer aan CCW verbonden blijft. Rest de club nog de ‘club van Honderd’ te bedanken voor het beschikbaar stellen van de bus deze middag.