Afgelopen zondag won Sallandia met 1-0 van Broekland. Hierdoor staat het op een knappe derde plaats in de vierde klasse, na afgelopen seizoen gepromoveerd te zijn. Doelman Joris Minnes was een absolute sta in de weg voor de gasten van Broekland. Hij is hierdoor door ons verkozen tot Speler van de Week

Zondag wonnen jullie van Broekland en hield je de nul. Hoe vond je de wedstrijd gaan voor jezelf? Zaten er enkele reddingen bij waarbij je zelf ook super tevreden was?

De wedstrijd begon wat stroef en hadden het eerste kwartier moeite om ons eigen spel te spelen. Na dat kwartier kwamen we wat meer in ons eigen spel en scoorden wij in de 26e minuut de 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft ging de tegenstander iets aanvallender spelen waardoor ze aardig wat kansen kregen.  Helaas voor hen zat ik er telkens goed bij. Bij een van de vrije trappen was ik nog bezig om de muur neer te zetten, dit zag de tegenstander waarop hun de vrije trap snel namen. Omdat ik nog niet helemaal klaar stond zag ik in mijn ooghoek de bal al op het doel af komen en reageerde hierop waardoor ik de bal niet klem kreeg en deze terug stootte in het veld en hun een rebound kregen die ik er nog net uit kon houden.  In de tweede helft kreeg Broekland nog aardig wat kansen maar telkens zat ikzelf of de verdedigers ertussen. Over 1 redding ben ik super tevreden, dit was al tegen het einde van de wedstrijd. Broekland was in de aanval en speelde de bal bij zijn medespeler die rond de penaltystip stond in de voet. Deze kon vanaf die positie schieten. Hij schoot hem laag in de hoek waardoor ik snel reageerde en de bal met een duik eruit kon tikken.

Jullie staan momenteel op een knappe derde plek, na de promotie van afgelopen seizoen. Hoe verloopt het seizoen voor jou en jullie als team? Voldoet het aan de verwachtingen of gaat het zelfs nog beter?

Het seizoen verloopt goed voor mijn gevoel, afgelopen weken heb ik ook nog een paar mooie reddingen gehouden hier zaten ook penalty’s bij. Maar helaas door blessures heb ik het idee dat we als team nog wel wat punten laten liggen. De kansen zijn er wel maar worden niet altijd benut.

Wat zijn de doelstellingen van DVV Sallandia 1? Wat willen jullie dit seizoen en op korte termijn bereiken met dit elftal?

De doelstelling was om dit jaar in de 4de klasse te blijven maar omdat we nu bovenin mee draaien gaan we natuurlijk voor het kampioenschap.

Waar kom je vandaan en hoe lang speel je nu in het eerste? Wat zijn je eigen ambities?

Ik heb jaren bij FC RDC gevoetbald en speel nu al een paar jaar met plezier bij Sallandia. Vorig jaar speelde ik nog bij de JO-19 en was toen reservekeeper bij het 1ste. En nu dus 1ste keeper.  Ik hoop dat ik nog vele jaren als keeper kan spelen.