Met 120 minuten bekervoetbal in de benen is Go Ahead Eagles erin geslaagd om thuis met 1-0 te winnen van NAC. Het verschil is een strafschop die benut werd door Jeroen Veldmate

In de eerste helft viel er weinig te beleven bij het duel tussen twee ploegen die normaal gesproken hetzelfde uitstralen. Hard werken werd er zeker gedaan. Ook was er een goede wil. De basis voor Go Ahead Eagles en NAC. Het goede voetbal ontbrak waardoor er voor de pauze geen kans te noteren viel.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd voort. Best bijzonder als je bedenkt dat Go Ahead Eagles, tot voor deze wedstrijd, al 21 duels ongeslagen bleef en NAC afgelopen donderdag nog van PSV won.

De opwinding ontstond een kwartier voor het einde van de wedstrijd. De ingevallen Maarten Pouwels kreeg een strafschop van scheidsrechter Joey Kooij. Het gehele team van NAC had geen begrip voor de beslissing van de leidsman. Echter had Jeroen Veldmate daar geen boodschap aan. Hij schoot onberispelijk raak en maakte daarmee het verschil op het scorebord.

Door de winst behoudt Go Ahead Eagles aansluiting met Volendam en de Graafschap. Met die ploegen zou het de strijd aan kunnen om plek twee wat directe toegang geeft tot de Eredivisie.

Maarten Pouwels over de strafschop en zijn speeltijd bij Go Ahead Eagles momenteel #gaenac