Go Ahead Eagles heeft de smadelijke nederlaag van vorige week bij Cambuur weggepoetst met een ruime en makkelijke zege op jong FC Utrecht. Voor de ogen van ruim 8000 toeschouwers won de ploeg van Jack de Gier met 4-0.

De eenvoudige zege kwam in het eerste kwartier tot stand. Corboz opende de score na een prima actie van Navratil en nog geen acht minuten later schoot Richard van der Venne met veel venijn de 2-0 tegen de touwen.

Deze twee  doelpunten gaf de ploeg van Jack de Gier vertrouwen. Dat vertrouwen had vorige week een flinke deuk opgelopen en ook tegen Utrecht had het zomaar anders kunnen zijn. Al na twee minuten kreeg Arweiler een grote kans op een voorsprong nadat Bliek een breedtepass bij de spits had ingeleverd.

Hobie Verhulst hield zijn ploeg op de been waardoor de Go Ahead Eagles uiteindelijk een onbezorgde avond tegemoet is gegaan. Doelpuntenmaker van der Venne was binnen het kwartier dicht bij zijn tweede treffer maar zag doelman de Keijzer zijn bal uit de kruising boksen.

Het flitsende openingskwartier werd vervolgd met een vlak tweede gedeelte. Mede daardoor werd de thuisploeg na een half uur pas weer gevaarlijk. Gino Bosz zag een volley, uit een corner van van der Venne, gekraakt worden op een Utrechts been. En ook Rabbilard kon na een vloeiende aanval niet tot een succesvolle afronding komen.

In de tweede helft werd deze ‘eenrichtingsverkeerwedstrijd’ snel beslist. Een fout op het middenveld werd afgestraft door Navratil en vier minuten later was ook Elmo Lieftink trefzeker. Zijn kopbal, uit een hoekschop, viel binnen achter de Keijzer.

Daarvoor had ook Bannink (polletje lag in de weg) al kunnen scoren. Na de 4-0 waren Corboz, Edqvist en Rabbilard nog dichtbij goals. Het kwartet doelpunten bleef echter staan waardoor een simpele zege genoteerd kon worden voor de Deventer trots.

Hoe sterk de ploeg van Jack de Gier daadwerkelijk is, kan nog maar moeilijk gezegd worden. Sam Beukema en Nicolas Abdat stonden hun mannetje als vervangers van Droste en van Iperen. Navratil liet weer een aantal aardige acties zien en ook het middenveld leek vandaag redelijk in balans. Het antwoord op de vraag zal waarschijnlijk pas na volgende week geformuleerd kunnen worden. Dan sluit de transferwindow, is Bosvelt uit gewinkeld en heeft Go Ahead Eagles de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven erop zitten. Dat zal een echte test worden. Dit FC Utrecht was te zwak om iets zinnigs te zeggen over de kracht van Go Ahead.