Het chagrijn van amper vier dagen geleden heeft Go Ahead Eagles van zich af gespeeld door verdiend met 0-2 te winnen van Helmond Sport. Op sportpark De Braak had de ploeg van Kees van Wonderen de eerste helft onder controle, kwam tot scoren en gaf na de pauze de thuisploeg geen illusie dat er nog iets te halen viel. Naast een verdiende een zeer welkome zege.

Na een aftastende openingsfase nam Go Ahead Eagles het heft snel in handen. De 0-1 voorsprong diende zich al na ruim 10 minuten aan. Lucassen kon vrij uithalen na een snelle combinatie van Hendriks en Rabillard, die de rechtsback vrij in het strafschopgebied hadden gezet. De gedreven vleugelverdediger zag doelman Van Gassel echter redden.

Vijf minuten later werd alsnog gejuicht door de formatie uit Deventer. De Fransman Rabillard speelde zichzelf knap vrij tussen twee tegenstanders. Zijn schot viel via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Een goede goal die zorgde voor veel blijdschap bij de rood-gelen.

De voorsprong bleek voor Helmond Sport het sein om zich nadrukkelijker op de helft van Go Ahead Eagles te gaan melden. Gelegenheid aanvoerder Sam Beukema, die samen met Justin Bakker het hart van de defensie vormde, had het heel aardig op orde. Verder dan een kopbal van Joppen en één van Duijvestein, waarop Gorter handelend moest optreden, kwam de thuisploeg niet. Namens Go Ahead Eagles was Frank Ross dichtbij een treffer. De fanatieke Schotse aanvaller zag echter dat centrale verdediger Beukema even later de voorsprong verdubbelde. Dat deed de, bij de achterban populaire Beukema, na een afgemeten hoekschop van Zakaria Eddahchouri.

Na de pauze werd de wedstrijd saaier. Maar dat is vooral de verdienste van Go Ahead Eagles. De ploeg van Van Wonderen hield de linies kort bij elkaar en gaf behoudens een kopbal tegen de lat, van Duijvestein, niets weg. Aanvallend raakte Kuipers de paal met een heerlijke volley, nadat invaller Mulenga de bal met de borst had klaargelegd voor de opkomende linksback.

Een prima zege voor Go Ahead Eagles waarbij het een aantal kansen kon benutten en verdedigend niet al teveel weggaf. Door de zege nestelt de formatie zich weer in de buurt van de eerste acht. Want in Corona-tijd weet je pas op dinsdagochtend wat je definitieve uitgangspositie voor het volgend weekend is.

Vorig artikelTrainerspraat: met Björn Rutten van Sallandia