Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij NEC met 2-1 verloren. In De Goffert begon de ploeg van Kees van Wonderen te laat met dynamisch aanvalsspel waardoor er een onnodige nederlaag geleden werd.

De eerste helft kenmerkte zich als tempoloos. NEC had daarin het initiatief zonder grote kansen bij elkaar te spelen. Go Ahead Eagles begon, ten opzichte van vorige week, met drie controleurs op het middenveld en Eyibil in plaats van Frank Ross. Het deed zich direct voelen. De Deventer ploeg kwam geen enkele keer serieus voor het doel van Alblas. Dat had vooral te maken met het zuinige spel van de middenvelders en het ongelukkige spel van Eyibil.

Het enige hoogtepunt van de eerste helft werd Go Ahead Eagles overigens wel fataal. Middenvelder Javier Vet kopte een hoekschop binnen. Een onnodige tegentreffer als je je bedenkt dat de eerste paal bezet was en er nog iemand in rood-geel op de vijf meter stond om de bal te verdedigen. Het lukte Vet echter toch om juist op die positie tot scoren te komen.

Na de rust leek de wedstrijd al snel beslist. NEC kwam namelijk op identieke wijze tot scoren. Ditmaal was echter Janga de doelpuntenmaker. Kees van Wonderen zag het nog tien minuten aan waarna hij ingreep. Frank Ross en Jacob Mulenga losten Eyibil en van Hoeven af. De ingreep van Van Wonderen werd beloond. Nadat Kuipers en Eersteling kansen lieten liggen was Brouwers, in zijn 100e wedstrijd in het betaald voetbal, trefzeker.

Het leidde tot een slotoffensief waarin Go Ahead Eagles nog grote kansen kreeg via Hendriks en Mulenga. Echter stond doelman Norbert Alblas telkens in de weg.
Gezien het laatste half uur kan je concluderen dat Go Ahead Eagles te laat begonnen is aan het dynamische aanvalsspel en mede daardoor zonder punten terugkeert in de Deventer. De stad waar maandag de bekerwedstrijd tegen NAC wacht.

Erik van Luttikhuizen sprak na afloop met trainer Kees van Wonderen. Dat gesp[rek kunt u terugluisteren via onderstaande link.