Een effectief Go Ahead Eagles heeft met 0-3 gewonnnen van Roda JC. In de eerste helft schoot de ploeg van Kees van Wonderen twee keer op doel. Twee keer was het raak via Van Hoeven en Kuipers. Na de rust had Mulenga slechts zes minuten nodig om de wedstrijd in het slot te gooien.

Go Ahead Eagles liet in de eerste helft vooral stabiliteit en effectiviteit zien. Meer dan een kopbal van Erik Falkenburg gaf het niet weg in het Parkstad Limburg Stadion. Zelf creëerde het ook vrij weinig. Maar vooral de verdedigende organisatie was te prijzen. Na een half uur kregen de rood-gelen daarvoor een ultieme beloning. Bradly van Hoeven profiteerde optimaal van het geklungel van Thijmen Goppel, 0-1. Nog geen tien minuten later schoot Bas Kuipers feilloos raak uit een vrijetrap van Van Hoeven. Daardoor stond er een comfortabele 0-2 voorsprong op het scorebord bij de rust.

De wedstrijd werd na de pauze al snel in het slot gegooid. Mulenga profiteert namelijk optimaal van een communicatiefout tussen Luijkx en Hoekstra. Doordat zowel de keeper als centrale verdediger niet ingrepen kwam Mulenga er met het hoofd tussen. Met zijn vierde treffer in dienst van Go Ahead Eagles, kopte de spits zijn ploeg naar de overwinning.

Na de 0-3 zocht de thuisploeg wanhopig de aanval. Go Ahead Eagles gaf echter geen krimp. De formatie van Kees van Wonderen bleef de taken goed uitvoeren en gaf geen enkele kans weg. Zelf was het nog gevaarlijk via Hendriks en Eersteling. Gescoord werd er echter niet meer.

Door de 0-3 overwinning heeft Go Ahead Eagles een goede week achter de rug. Na de 0-0 tegen NAC, de 1-2 overwinning voor de KNVB-beker tegen Cambuur, nu een soevereine overwinning op Roda JC.