Drie dagen na het competitieduel bij N.E.C. vervolgt Go Ahead Eagles maandagavond seizoen 2020/2021 met een bekerwedstrijd. In De Adelaarshorst is NAC Breda de tegenstander in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi, dat door Kees van Wonderen wordt beschouwd als de kortste route naar een mooi avontuur.

In de historie van het Nederlandse voetbal stonden Go Ahead Eagles en NAC Breda drie keer eerder tegenover elkaar in het toernooi om de KNVB-beker. De laatste onderlinge bekereditie was op 27 januari 2010 in West-Brabant. Mede met dank aan Donny de Groot werd het ruim tien jaar geleden een heroïsche cupavond voor Go Ahead Eagles. Door twee doelpunten van de spits, die pas een dag eerder was overgevlogen vanuit Australië, zegevierde Go Ahead Eagles met 1-2, waardoor de halve finale werd bereikt.

Wout Droste in het thuisduel tegen De Graafschap, foto Henny Meyerink

Eén speler die destijds bij Go Ahead Eagles in het basiselftal stond, maakt ook heden ten dage onderdeel uit van de eerste selectie: Wout Droste. Of de rechtsback vanavond om 21:00 uur ook aan de aftrap verschijnt, laat hoofdtrainer Kees van Wonderen nog in het midden. “Maar gezien het volle wedstrijdprogramma in combinatie met de fysieke belasting van de spelers ligt het wel in de lijn der verwachting dat we met wat mutaties komen.”

Een speler die de oefenmeester sowieso niet kan opstellen, is Maël Corboz. De Amerikaanse middenvelder is één bekerwedstrijd geschorst naar aanleiding van de gele kaart die hij vorig seizoen opliep in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen FC Utrecht. Daarnaast kan Go Ahead Eagles niet beschikken over de aanvallers Martijn Berden en Kevin van Kippersluis, die beiden geblesseerd zijn.

Maël Corboz in actie tegen MVV, foto Henny Meyerink

Met zes zeges begon NAC Breda voortvarend aan seizoen 2020/2021 in de Keuken Kampioen Divisie. Daaropvolgend leden de West-Brabanders echter twee nederlagen tegen SC Cambuur en Almere City FC, waardoor het team van trainer Maurice Steijn de koppositie kwijtraakte en inmiddels op de ranglijst terug te vinden is op de vierde plaats.

Van Wonderen, die zelf als speler tussen 1994 en 1996 twee seizoenen uitkwam voor NAC Breda, weet wat bekerwedstrijden kunnen losmaken bij Go Ahead Eagles. “Het bekertoernooi is de kortste route naar een mooi avontuur. Daar weet Go Ahead Eagles op basis van het verleden alles van. Meest recente voorbeeld is natuurlijk vorig seizoen, toen de kwartfinale werd bereikt. Ja, alle wedstrijden worden momenteel helaas zonder publiek gespeeld en de sfeer ontbreekt, maar het is altijd mooi om als club ver te reiken in het toernooi om de KNVB-beker. Daar gaan we morgenavond met Go Ahead Eagles alles aan doen.’’

Wil je Go Ahead Eagles – NAC Breda rechtstreeks volgen? Beluister de wedstrijd vanavond vanaf 21:00 uur live via Deventer Radio. Daar kunt u de gehele wedstrijd live volgen, verslagen door Patrick Kieftenbelt en Erik van Luttikhuizen. Meeluisteren kan via DAB-radio of 107.3 FM en 104.1 kabel. Daarnaast kunt u ook online luisteren, bijvoorbeeld via TuneIn of rechtstreeks bij Deventer Radio.

Doelpunt van Jacob Mulenga wordt samen gevierd, foto Henny Meyerink

Na het duel kunt u weer een verslag, interviews en mooie foto’s van ons verwachten.

Vorig artikelGo Ahead Eagles laat punt liggen in Nijmegen
Volgend artikelDirk Beldman vertrekt bij VV Lettele