Op 13 oktober zal de tweede editie van de Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup van start gaan. Daar waar alle amateurverenigingen weer gestart zijn met het nieuwe seizoen inclusief aanpassingen gezien het Corona virus, is dit voor de Global Football Academy heel anders.

Deze voetbalschool herbergt veel talentvolle voetballers van over de hele wereld. Doordat bijna alle voetballers voor dit seizoen in landen verblijven waar een uitreisverbod dan wel een inreisverbod naar Nederland geldt, is het voor de GFA helaas niet mogelijk om definitief aan te geven dat zij een team op de been kunnen brengen.

In onderling overleg met de organisatie is derhalve besloten de Global Football Academy terug te trekken uit deze editie. Hopelijk zullen zij in de toekomst weer aansluiten.

Dit heeft consequenties voor groep D van het toernooi. Het nieuwe speelschema voor die groep is terug te vinden op de toernooi website (#DVCUP in het hoofdmenu bovenaan de website). Hiernaast heeft het ook gevolgen voor de nummer 5 uit groep C, zij zullen geen laatste wedstrijd kunnen spelen na de groepswedstrijden.

Alle ploegen nemen deel met haar o23 selecties, behalve Go Ahead Eagles. Zij zullen met haar o18 team deelnemen. Ook zal Go Ahead Eagles o18 alleen uitwedstrijden spelen.