Home Columns Erdal Ascipinar De rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 47

De rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 47

Wekelijks delen vier bekende Deventenaren, met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal Ascipinar.

Mijn liefde en toewijding voor mijn club en stad kennen jullie allemaal onderhand wel, maar laatst werd het alleen maar nog meer bevestigd. Een maat van ons ligt ernstig ziek in het ziekenhuis. Een fanatieke en trouwe Eagle maar bovenal een zeer goed mens. Een toffe en gezonde jongen met wie je leuke gesprekken kan houden en ook lekker mee kan ouwehoeren. Ik heb Henne in het begin leren kennen op de trein rondom Apeldoorn. Door mijn werk op de trein kwam ik hem daardoor vaak tegen. Ik kende hem wel een beetje van Kowet, maar verder dan ‘hoi man, alles goed?’ kwamen we eigenlijk niet. 

Gelukkig veranderde dit snel nadat ik Henne pas echt leerde kennen op station Apeldoorn omdat ik met mijn trein zo’n beetje een kwartier bleef overstaan. Dus hadden we tijd genoeg om over onze gemeenschappelijke liefde te praten. Vol passie en vuur vertelde hij honderduit over Kowet. Ik dacht dat ik fanatiek was, maar Henne kon er ook wat van! Later kwamen we elkaar vaker tegen in ons ‘stamkroeggie’ en werd de saamhorigheid alleen maar sterker. Maar goed, onze supporters op de tribunes lieten eerst in Breda en daarna ook in ons eigen Adelaarshorst zien dat een Eagle nooit alleen vecht. Zij steunden onze makker met een YNWA, een mooie spandoek en wat fakkels. Prachtig, ontroerend en trots om te zien die verbale steun. Ook was het een emotioneel moment om zijn vriendin, zus en andere familieleden te omhelzen om hen kracht en sterkte te wensen. Een oprechte hart onder de riem van ons allen. Ik weet als geen ander hoeveel energie dat kan geven. Ook werd een mooie ingelijste Deventer poster als kado gegeven aan zijn vriendin en zus door zijn kameraden. Jullie staan nooit, maar dan ook echt nooit alleen!

Foto: Henny Meyerink

Ook las ik dat de KNVB, u weet wel die harteloze bobo’s (niet allemaal natuurlijk, maar wel heel veel) uit de bossen van Zeist een vooronderzoek zijn gestart over het afsteken van een paar fakkels. Fakkels hè! Geen vuurwerkbommen, maar simpele fakkels die werden gebruikt om te laten zien dat onze Henne er niet alleen voor staat. Het zorgde voor een prachtig gezicht op de tribunes voor iedereen die een rood-geel hart heeft. Maar bovenal voor de familie en naasten van Henne. Het zou ontzettend wrang en onrechtvaardig zijn als de club en supporters hiervoor gestraft zouden worden door de voetbalbond. Soms moet men uitzonderingen kunnen maken en in mijn ogen kan dat makkelijk in bepaalde situaties, maar ja wie ben ik hè? Hoop dat de club het wel voor de Kowet-supporters opneemt ten opzichte van de KNVB en niet met stadionverboden gaat strooien. Dat zou als een mes in de rug voelen. Wij steunen de club altijd en overal en ook in mindere dagen staan we altijd klaar, dan verwacht ik van de club hetzelfde.

Henne kameraad, blijf vechten man, we missen je op vak 19 en in ons kroegje. Hopelijk tot gauw weer, zodat we samen met z’n allen weer kunnen juichen en slap kunnen ouwehoeren. Afgelopen zondag een heerlijke overwinning gepakt in het altijd lastige Velsen-Zuid. Al 11 competitiewedstrijden achter elkaar ongeslagen en ook tussendoor een belangrijke overwinning in de beker behaald. 12 potjes heeft dus niemand van ons Kowet gewonnen. We zijn dus ook op weg naar een record. Eindelijk zijn wij ook bij de top 5 van de eerste divisie beland. Dit is goed voor het vertrouwen inzake de aankomende wedstrijden. Deze lijn moeten wij vooral voortzetten door als eerste aankomende vrijdag winnen van Roda JC en ieder geval niet verliezen van de Graafschap een week later. In de winterstop een goede afmaker erbij halen en je gaat dan echt meedoen. Ik denk dat we uiteindelijk in de breedte wel vooruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar, maar meer kwaliteit erbij in de vorm van een makkelijk scorende spits zou ons een nog geduchtere tegenstander maken en om straks heel hoog te eindigen.

Vind persoonlijk Ngombo ietwat tegenvallen qua doelgerichtheid en snelheid. Aan zijn werk-ethiek heb ik geen op- of aanmerkingen, hij werkt zich wel een slag in de rondte. Wie weet verrast hij mij nog en begint dan eindelijk te scoren. Het moet toch niet zo zijn dat onze middenvelders of verdedigers meer doelpunten gaan maken dan de voorhoede. Al zou het ons natuurlijk niets uitmaken en een biet zijn als wij daardoor uiteindelijk zouden promoveren!

Op naar aankomende vrijdag. Henne keep on fighting kameraad, jouw gevecht is veel belangrijker dan het gevecht van ons Kowet, er is meer dan voetbal!

Exit mobile version