Voor IJsselstreek stond zondagmiddag wederom een zware wedstrijd op het programma. De consorten van Mitchel de Groot moesten afgelopen donderdagavond al inhalen in en tegen Twello en dus 3 dagen later opnieuw aantreden: ditmaal kwam het sterke Klarenbeek op bezoek op het Sportpark Keizerslanden.

De Tricolores kenden een moeilijke openingsfase van de wedstrijd. Al in de eerste minuut kregen de gasten uit Klarenbeek een grote kans op de 0-1 voorsprong, maar IJsselstreek-doelman, Delano Dokter, liet zien direct scherp te zijn en ranselde de bal uit het doel. Je zou denken dat de thuisploeg hiermee al snel wakker werd geschud, maar niets bleek minder waar. IJsselstreek had veel moeite met de beweeglijke voorwaartsen van de gasten en dit resulteerde dan ook in een snelle achterstand. Een goed lopende aanval van de Klarenbeekers werd stijlvol afgerond en zo keek IJsselstreek al snel tegen een 0-1 achterstand aan.

In de fase na het doelpunt leek IJsselstreek echter wel wakker geschud en kwam het vrijwel direct weer op gelijke hoogte. DC Mekking reageerde alert op een miscommunicatie in de defensie van de gasten en kon zo eenvoudig de 1-1 in het lege doel schuiven. In de daaropvolgende 20 minuten werd het steeds meer een tactisch steekspel waarbij Klarenbeek de bal veel rond liet gaan, maar IJsselstreek had haar defensieve organisatie prima op orde waardoor Klarenbeek nauwelijks gevaarlijk werd.

In de 35ste minuut kwam het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Een aanval uit het boekje van IJsselstreek. De ploeg kreeg een doeltrap en wist met een prima opbouw via 5 à 6 schijven en een geweldige steekbal alleen voor de doelman van Klarenbeek te komen. Mitchel Kiffen slalomde om de doelman en wist IJsselstreek op een 2-1 voorsprong te zetten, maar hier moeten we de geweldige steekbal van Wesley de Witte zeker ook benoemen. Door dit doelpunt werden de kleedkamers opgezocht met een 2-1 ruststand.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft. Klarenbeek had veelal de bal en zette IJsselstreek steeds meer onder druk, maar ook nu werd het eigenlijk niet gevaarlijk, totdat een moment van onoplettendheid direct leidde tot de 2-2, die op dat moment zeker verdiend was.

Toch toonde IJsselstreek, zoals wel vaker het afgelopen anderhalf jaar, weer veerkracht. De ploeg wist haar rug te rechten en werd zelf sterker en kreeg wat kleine kansjes. In de 70ste minuut kreeg het loon naar werken want Dillen Kornet wist een goede aanval tot doelpunt te produceren waardoor IJsselstreek weer de voorsprong wist te pakken (3-2).

Dit was het startsignaal voor Klarenbeek om steeds meer vooruit te gaan voetballen en het achterop in een ‘1 op 1’ ging staan. Voor IJsselstreek trainer Mitchel de Groot een goed moment om ook in te grijpen en hij bracht de razendsnelle Diego Hekkert binnen de lijnen. Diezelfde Hekkert lanceerde zichzelf via de linkerflank en leverde een perfecte voorzet af op Mitchel Kiffen, maar de aanvoerder van de Tricolores kwam echter net te kort om de bal in het doel te koppen.

Zoals gezegd begon het spel van Klarenbeek steeds opportunistischer te worden en kwam er steeds meer ruimte voor de snelle aanvallers van IJsselstreek. Dit zorgde dan ook voor de beslissing op het Sportpark Keizerslanden. DC Mekking werd in de diepte weggestuurd en kwam in een sprintduel met de doelman terecht. Mekking was eerder bij de bal en kon zodoende de bal in het lege doel schieten waardoor IJsselstreek wederom de volle buit wist te pakken op het eigen veld.

Na ruim 94 minuten vond scheidsrechter Dhr. Mulder het mooi geweest en kon IJsselstreek weer een mooie 3-punter bijschrijven. Door de overwinning klimt IJsselstreek naar de top 3 van de 4F, een hele mooie prestatie na de promotie van het afgelopen seizoen. Het seizoen is natuurlijk nog erg lang, maar het begin van IJsselstreek is er een om trots op te zijn.

Volgende week wacht IJsselstreek een uitwedstrijd bij Victoria Boys, dat evenals Twello en Groen Wit tot grootste titelkandidaten wordt gezien. Helaas is deze wedstrijd ook niet toegankelijk voor publiek.