Afgelopen zondag speelde Diepenveen thuis op een mistig sportpark De Zunnebargh waar het tegenstander Vaassen volledig aan diggelen speelde en met 6-1 won.

“Een deken van mist zorgde ervoor dat de lampen van het sportpark hun licht over het veld moesten werpen. Dit zorgde voor een spookachtige ambiance. Voor Vaassen werd het echter een griezelige middag om snel te vergeten.”

Diepenveen begon het treffen met Vaassen goed en had in de eerste tien minuten een aardig overwicht. Via een kans van Gijs de Rooy, een paar corners en een schuivertje van Jim Willemsen deelde de ploeg van Martin Dollenkamp een paar speldenprikjes uit. Na 14 minuten werd de wedstrijd open gebroken. Jim Willemsen tikte de 1-0 binnen na een voorzet dwars door de defensie heen. Niet veel later kwam Vaassen met een antwoord en scoorde via Thomas Jongkind de gelijkmaker, dit na niet goed ingrijpen van de Diepenveense defensie. Diepenveen kwam al snel met een reactie: Na 29 minuten voetballen stoomde aanvoerder Timo Broekman op door het midden en schoof de bal bij Gijs de Rooij in de voeten. Gijs legde op zijn beurt de bal terug op Jim Willemsen die de 2-1 binnen knalde.

Na een mager offensief van SV Vaassen volgde er een knappe redding van sluitpost Nick Witteveen. Hij twijfelde geen moment en gaf een uitgemeten lange bal op de diepgaande Jeffrey Blanken. Hij luisterde naar de teksten van de meegelopen Jim Willemsen: “Jeff! Tweede paal!” Jeffrey gaf een keurige voorzet op de blonde buitenspeler die rustig binnen schoof. Jim schreef met zijn 3de goal van de middag dus een hattrick op zijn naam. Een hele knappe prestatie van de nog maar 19-jarige aanvaller. De 3-1 zorgde voor de ‘opening van de schiettent’ in de Vaassense achterhoede. Een miscommunicatie bij Vaassen leidde de 4-1 in. Spits Gijs de Rooij kreeg de bal in zijn schoot geworpen, ging vol snelheid op de keeper af en slalomde er simpel omheen. De Rooij bleef kenmerkend beheerst en zette een marge van drie op het scorebord. De gifbeker werd in de 1ste helft al aardig leeggegooid, want niet veel later volgde ook de 5-1 van Gijs de Rooij. Het ‘TGV-duo’ Jeffrey Blanken/Marcel Bijker was opnieuw betrokken bij dit doelpunt. Door telkens vol snelheid elkaar te overlappen zorgde zij voor knikkende knieën in de defensie van Vaassen.

In het begin van het tweede bedrijf greep Diepenveen wederom de volledige controle. De geelhemden kregen in de eerste tien minuten magere kansen. Hierdoor liep de frustratie op bij de ploeg van Fethi Özerdoğan. Arbiter Scholten gaf eerst een gele prent voor commentaar op de leiding. Daaropvolgend kreeg Pepijn Wollenberg een ‘zaag’ te verwerken die een nieuwe gele kaart voor Vaassen opleverde. De positie van de overtreding zorgde voor een uitgelezen mogelijkheid vanaf 20 meter.

Jim Willemsen ging vol overtuiging achter de bal staan en raakte het houtwerk. Spits Gijs was er als de kippen bij en tikte de rebound binnen. De schade was voor Vaassen niet meer te overzien, zeker nadat ook de Rooij zijn hattrick wist te maken. De wedstrijd kende verder een gecontroleerde 2de helft met het volgende spelbeeld: Diepenveen ging opzoek naar een 7-klapper. Terwijl Vaassen de eer probeerde te redden door nog een eretreffer te maken. Het leidde tot een paar mogelijkheden voor beide ploegen. De wedstrijd kende 10 minuten voor tijd nog een debuut voor de 19-jarige Markus Tervelde. De A-junior mocht voor het eerste meedraaien met het 1ste tijdens een officiële wedstrijd. Ook A-junior Nick Smeenk mocht opnieuw zijn opwachting maken en bracht, na snel voetenwerk, Marcel Bijker zelfs in scoringspositie. De kersverse vader Marcel zag zijn inzet op de paal uiteen spatten. Het laatste offensief van de wedstrijd voordat Arbiter Scholten zijn fluit tot drie keer toe in blies.

Een dik verdiende overwinning van Diepenveen, dat op ieder front de fitter, sneller en slimmer bleek. Het plezier en het vertrouwen spatte van de ploeg af. Na een moeizame competitie start komt de ploeg van Dollenkamp, net als een diesel, langzamerhand op gang. Dat belooft wat volgende week in de derby tegen Overwetering!