Brummen, een op papier makkelijke tegenstander, bleek een lastige sta in de weg.
Turkse Kracht verloor op eigen terrein met 0-2 en stelde daarmee met name zichzelf teleur.

Lang leek het zondagmiddag, op Sportpark Rielerenk, op een typische 0-0 wedstrijd. Het gevoel was, dat de ploeg die als eerste zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen.
Er werden over en weer weinig kansen gecreëerd waarbij Turkse kracht probeerde te voetballen, maar daar eigenlijk niet of nauwelijks de ruimte voor kreeg.

De spelers van Brummen zaten overal kort bovenop, bleven er vol voor gaan onder leiding van een aantal sterkhouders die dominant waren. Turkse Kracht wist geen vuist te  maken en dwong amper kansen af. Ook een paar tactische omzettingen halverwege hielp de ploeg uit Deventer niet.

Brummen wist in de 82ste minuut, via een omschakel-moment over de linker kant, in tweede instantie de bal binnen te schieten voor de 0-1. Drie minuten later schatte de keeper van Turkse kracht een situatie te licht in en de spits van Brummen kon profiteren voor de uiteindelijke 0-2. Een resultaat welke een flinke domper was voor Turkse Kracht.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij promovendus Diepenveen, op zoek naar een beter resultaat.