Tijdens de warming-up ging keeper Yakup op een bal staan en klapte door zijn enkel. Het was een vervelend begin van wat uiteindelijk een mooie middag werd! Salih was de vervanger van Yakup en bleek de hele middag een sta in de weg voor de aanvallers van Helios. Een makkelijk gegeven penalty en een vrije trap op de rand van de 16 meter waren enkel de momenten waarin Salih te kloppen bleek.

De wedstrijd begon en TKD kwam in de 8ste minuut via Ahmed op een verdiende 0-1 voorsprong. TKD oogde scherper en gretiger en kwam zo terecht op voorsprong. In de 19de minuut gebruikte Tanju iets te enthousiast zijn lichaam en de bal werd tot ieders verbazing op de stip gelegd. Dit buitenkansje pakte maar net goed uit voor Helios want keeper Salih toucheerde de bal net onvoldoende om hem naast het doel te kunnen werken, 1-1.

Halverwege de eerste helft kwam Oguzhan goed door en zette TKD terecht op een 1-2 voorsprong. TKD oogde scherp, fris en gaf veel energie voor een goed resultaat. In de 41ste minuut schoot Oguzhan de bal hard op het doel, waarbij de van richting veranderende bal achter de keeper verdween. De bal was onhoudbaar en de 1-3 voorsprong was op dat moment terecht.

Helios had ook een aantal sterke momenten voor de goal, maar Salih liet een doelpunt niet toe en ontpopte zich met een aantal belangrijke reddingen tot een sterke schakel van deze middag.

Na de rust zette Ahmed TKD op een comfortabele 1-4 voorsprong, waarbij hij de bal knap diagonaal achter de keeper van Helios schoof. Helios bleef er voor gaan en creëerde enkele goede mogelijkheden. Met de 2-4 (uit een vrije trap) probeerde Helios het nog wel, maar TKD hield goed stand. Omdat er veel energie in de wedstrijd werd gestoken, kon er de laatste 10 minuten minder druk op de bal gegeven worden, maar de comfortabele voorsprong bleek een te grote uitdaging voor Helios.

De mooiste goal van de middag was de 2-5 van Hassen in de 87ste minuut. Op volle snelheid lobde hij de bal technisch zeer vaardig over de keeper van Helios. Met dit prachtige doelpunt werd de eindstand bepaald en gingen de punten verdiend mee met Turkse Kracht.

Volgende week (8 december) wacht de volgende thuiswedstrijd tegen Albatross. De laatste wedstrijd (15 december) voor de winterstop is de thuiswedstrijd tegen Activia.