Komende vanuit een mindere periode met verloren wedstrijden en vorige week een gelijk spel tegen Vilsteren stond er voor SV Terwolde vandaag de uitwedstrijd tegen Emst als afsluiter van dit jaar op het programma. Het was aardig fris aan de Hanendorperweg maar wat wil je dan ook anders op 11 december.

Terwolde begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. Het was dan ook al in de 5e minuut dat er voor Terwolde via de opkomende back Sem Gerritsen een voorzet kwam maar de bal bereikte helaas net niet onze spits Max van Gerrevink. Kort daarna in de 11e minuut kwam er wederom een voorzet, dit keer afkomstig van Milan Koers maar ook hier wist Terwolde niet uit te scoren. Het antwoord van Emst kwam een minuut later, gelukkig ging het schot net over. In de 22e minuut kwam er een aanval van Emst vanaf de linkerzijde, de voorzet ging echter voorlangs en kwam aan de rechterzijde uit maar het schot van Emst werd door onze keeper Bob Fabri uit de lucht geplukt. In de 29e minuut pakte Terwolde de draad weer op via een voorzet van Swen van Voorst op de geheel vrij staande Milan Koers maar van dichtbij schoot hij de bal toch nog over het doel van Emst.

De teams waren fysiek behoorlijk aan elkaar gewaagd en het lukte Emst telkens maar niet om door de degelijke Terwoldse defensie heen te breken, wat ze ook maar probeerden. Het was in de 43e minuut dat Sem Gerritsen tijdens een aanval van Terwolde binnen de zestien van Emst pootje werd gelicht maar scheidsrechter wuifde dit echter weg. Niet lang daarna gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

Na de rust was er in de 49e minuut Emst die als eerste een afzwaaiend schot richting doel van Terwolde wist te produceren, als gezegd afzwaaiend dus zonder resultaat. Niet heel erg lang daarna en wel in de 52e minuut na enorm goed doorzetten van Swen van Voorst kwam er vanaf de rechterzijkant een mooie voorzet via Sem Gerritsen waarbij de bal bij Max van Gerrevink terecht kwam die op zijn beurt de bal terug wist te leggen op Milan Koers die vervolgens de bal in de verste hoek wist te schieten en zo de 0-1 wist te scoren. Eentje uit het boekje.

In de 57e minuut kwam Swen van Voorst weer goed door aan de rechterkant en zijn voorzet kwam terecht bij de geheel vrijstaande Thomas Leurink echter schoot hij te gehaast en raakte de bal half waardoor deze in de handen van de keeper terecht kwam, een 100% kans op de 0-2. Iets later is het andersom en geeft Thomas een voorzet vanaf links op Swen die hem op zijn beurt ook niet wist om te zetten in een doelpunt. In de navolgende minuten probeerde Emst de bal er nog wel telkens nog in te pompen maar dat bleef door de stug verdedigende linies van Terwolde steeds zonder enig resultaat. In de 76e minuut was er nog wel weer een voorzet van Swen die de keeper van Emst nog net bij 1e paal weg wist te werken. Het duurde toch nog tot in de 88e minuut toen Bart Beugels bij een aanval over de linkervleugel net binnen de zestien onderuit werd geschoffeld waarbij de hieruit voortvloeiende penalty door Jurriën Kamphuis koeltjes binnen werd geschoten, stand 0-2. Als laatste wapenfeit werd er nog een voorzet van Swen van Voorst gemist door invaller Daan Hietbrink die de paal raakte waardoor de wedstrijd in 0-2 eindigt.

Hiermee gaat Terwolde met een verdiende overwinning de winterstop in en hoeven de mannen pas weer op 5 Februari 2023 uiteraard bij goed weer de competitie te vervolgen met de uit wedstrijd tegen Go Ahead Deventer.

Rest ons nog om vanaf de zijde van de complete selectie en begeleiding iedereen een gezond en voorspoedig 2023 toe te wensen.