Tijdens onze laatste thuiswedstrijd op de dag vóór de verjaardag van Sinterklaas was het behoorlijk koud en donker toen er in Terwolde tegen Vilsteren 1 gespeeld moest worden. Het was echter geen wedstrijd waar cadeautjes werden uitgedeeld.

In de 7e minuut kwam er het eerste wapenfeit(je) van Terwolde toen er vanaf de rechterkant zo halverwege de helft van de tegenstander een vrije trap genomen moest worden, maar deze ging maar net voor het doel langs. Daarna was het in de 11e minuut Jelmer Bellert die voor Terwolde een schot op de goal van de tegenstander kon produceren, maar daar bleef het dan ook bij en er werd niet gescoord. Kort daarna werd Max van Gerrevink overduidelijk in de zestienmeter onderuit gehaald door de voorstopper van Vilsteren en waar iedereen een penalty verwacht had, liet de scheidsrechter om onbegrijpelijke reden doorspelen.

In de 25e minuut werd er een indirecte vrije schop aan Terwolde toegekend, maar daar wisten de mannen in het blauw helaas geen raad mee: het schot werd geblokt en daarna door Vilsteren weggewerkt. Terwolde wist de druk er telkens goed op te houden en er werd hoofdzakelijk op de helft van de toch wel stug verdedigende tegenstander gespeeld.

Heel af en toe zag Vilsteren toch nog kans om op de helft van Terwolde te komen, maar dat zette gelukkig geen zoden aan de Terwoldse Bandijk. De verdedigers van Terwolde waren vandaag goed bij de les om veldspeler Jurrien Kamphuis, die vandaag de geblesseerde keeper Guido Kelly verving, te ontlasten.

In de 38e minuut kwam de bal via een vrije trap voor Terwolde binnen de zestien van Vilsteren terecht, maar onze spits Max van Gerrevink zag geen kans deze in het doel te laten verdwijnen. Kort daarna was het ook alweer tijd om de kleedkamer op te zoeken voor een warme kop thee.

Direct na de rust, in de 46e minuut, trapte onze rechtsback Sem Gerritsen de brommer maar weer eens aan en snorde in een razende vaart én met bal richting het doel van Vilsteren en gaf de bal voor op Max die zijn hoofd er voor een vernietigende kopbal net niet goed achter kon krijgen.

In de 48e minuut was de brandstof bij Sem schijnbaar nog niet helemaal op en ging hij andermaal op de dezelfde brommer weer richting het doel van Vilsteren, maar zijn schot liep helaas op niets uit. In de 51e minuut was het één van de schaarse momenten dat Vilsteren voor een hoekschop op de helft van Terwolde verscheen. Deze hoekschop werd door Thomas Leurink, die samen met Rick Bredenoord achterin heer en meester was, resoluut weggekopt.

In de 53e minuut ging Thomas zelf op avontuur, maar helaas werd zijn voorzet door Milan Koers recht op de keeper af geschoten. Een kleine tien minuten later ging Sem weer op avontuur en werd daarbij onderuit gehaald. De toebedeelde vrije schop zorgde helaas niet voor het nodige gevaar. Kort daarna was het tijdens een flinke scrimmage wel gevaarlijk voor het doel van Vilsteren, maar ook hierbij viel er geen doelpunt.

In de 78e minuut gaf Ymke Kelderman de bal vanaf de linkerkant voor en bereikte daarmee Jurre Lueks die de bal op de pantoffel nam: ook dit schot ging naast. Daarna kwam Vilsteren nog één keer op de helft van Terwolde, maar kon uit de verkregen vrije trap wederom geen potje breken bij de Terwoldse defensie.

In de 90e minuut werd er uit een corner voor Terwolde nog net naast gekopt en in de 91e minuut miste Max nog een grote kans door van dichtbij op het uitgestoken voet van de doelman te schieten. Hier bleef het dan ook bij en eindigde de wedstrijd in een bij het sombere weer passende 0-0 stand waarbij over de hele wedstrijd gezien Terwolde zo’n 70% van het balbezit had en daarbij vergat zichzelf te belonen met een dik verdiende overwinning.

Volgende week spelen wij onze laatste competitie wedstrijd van dit jaar en wel uit tegen Emst 1 en daarna is het tijd voor de winterstop.