Afgelopen zondag zijn wij afgereisd naar Epse voor onze wedstrijd Epse – SV Terwolde.

De wedstrijd was nog twee minuten onderweg of Epse wist het net al te vinden. Slecht verdedigen werd door de rappe linksbuiten van Epse afgestraft door uiteindelijk handig in de korte hoek de keeper te verrassen, 1-0 voor Epse.

Gelukkig pakte Terwolde het daarna goed op en nam het initiatief in de wedstrijd. In de 10e minuut een grote kans vanuit corner aan de linkerzijde. De volledig vrij staande Jurriën Kamphuis krijgt de bal midden voor de goal op zijn hoofd maar kopt over in plaats van de 1-1 te scoren. In de 17e minuut ging Sem Gerritsen dwars door het midden op avontuur waarbij hij net buiten de zestien van de tegenstander onderuit werd gehaald, helaas verdwijnt de vrije trap in de muur van Epse.

Daarna kwam Terwolde respectievelijk in de 19e minuut met een vrije trap, in de 23e minuut via een corner en in de 27e minuut d.m.v.
een schot op goal, in de buurt van het doel van de tegenstander. Echter in alle gevallen helaas zonder het gewenste resultaat.

Vlak voor rust pech voor Terwolde als Max van Gerrevink een corner snoeihard in de hoek kopt maar helaas precies tegen een tegenstander aan en de bal kan daarna vanuit de scrimmage weggewerkt worden. Ruststand 1-0 voor Epse en daarmee doet Terwolde zich zelf tekort door de mogelijkheden niet te benutten.

In de tweede helft waren er over en weer de nodige aanvallende acties maar was het in de 59e minuut dat de Terwoldse achterhoede de bal niet goed weggewerkt kreeg en Epse andermaal kon profiteren van een persoonlijke fout en eenvoudig de 2-0 kan aantekenen.

Tien minuten later was het weer raak voor Epse nadat de verdediging van Terwolde dacht dat de bal over de achterlijn rolde en een doelschop claimde ging het spel gewoon door omdat er niet gevlagd werd en de bal alsnog voor de goal van Terwolde kwam en de spits van Epse simpel de 3-0 binnen kon tikken.

Het duurde nog tot de 86e minuut voordat Terwolde via Max van Gerrevink iets terug kon doen. Uit een foute pass van de doelman van Epse wist hij te scoren, stand 3-1. Daarna kwam Terwolde nog wel een paar maal gevaarlijk voor het doel van Epse maar kon daarbij helaas het net niet meer vinden. Eindstand 3-1.

Onze volgende wedstrijd is volgende week thuis tegen Vilsteren, graag tot dan.