Zaterdagmiddag stond de laatste poule-bekerwedstrijd op het programma tussen zondag tweedeklasser SV Schalkhaar en zaterdag eersteklasser SVI uit Ittersum, een wijk uit Zwolle Zuid. De thuis spelende vereniging SV Schalkhaar had aan een gelijkspel voldoende om verder te bekeren. Eerder op deze middag won VV Heino overigens met 4-3 van de (tevens) Zwolse ploeg ZAC.

SVI wist wat het moest doen en probeerde vanaf het begin SV Schalkhaar onder druk te zetten. SVI, getraind door Joram Hendriks en zoon van oud SV Schalkhaar trainer Bert Hendriks, heeft een paar goede voetballers in het team welke het al eens probeerden op een nog hoger niveau. SV Schalkhaar speelde met wederom Koen Klosters op de linksback positie en zonder spits David Klopman. Klopman begon vandaag als wisselspeler. Broertje Jesse Klopman stond vandaag onder de lat en krijgt van hoofdtrainer Marcel Geestman voorlopig de voorkeur boven jeugdkeeper Jesper Lucassen.

In het eerste kwartier waren er weinig kansen voor beide ploegen. De eerste kans van SV Schalkhaar was wel meteen raak. Een afgemeten voorzet van Joost Brouwer werd prima ingekopt door Bram de Haas. Helaas werd het doelpunt afgekeurd omdat er op een andere plek in het strafschopgebied een duwfout aan vooraf ging. Aan de andere kant moest keeper Jesse Klopman behoorlijk strekken om een afstandsschot over de lat te tikken. SV Schalkhaar probeerde verzorgd op te bouwen van achteruit en veelal werd middenvelder Jip Ellenbroek hierbij betrokken om van achteruit het spel voort te zetten richting de voorwaartsen. SV Schalkhaar speelde de eerste helft onzorgvuldig, verloor veel en onnodig veel ballen gingen al verloren in de opbouw.

SV Schalkhaar was dicht bij een doelpunt toen Tristan Berghuis vanaf de linkerkant met een voorzet net niet de geheel vrij staande Bram de Haas kon bereiken. In de 36ste minuut ging het mis voor SV Schalkhaar. De meest gevaarlijke aanvaller en nummer 10 van SVI, Nico Veldman, speelde wel heel eenvoudig rechterverdediger Rokay Haafkens  van SV Schalkhaar uit. Met een diagonaal schot liet hij keeper Jesse Klopman kansloos: 0-1.

Vlak voor rust kreeg SV Schalkhaar de kans om de stand weer gelijk te trekken. Een mooie aanval vanaf de rechterkant werd door een SV Schalkhaar aanvaller teruggetrokken op de inlopende Bram de Haas die vervolgens te zwak in schoot.

De tweede helft begon SV Schalkhaar beter in het spel te komen, maar had toch moeite om het de fysiek sterke verdedigers van SVI moeilijk te maken. Het eerste deel van de tweede helft leverde voor beide teams weinig kansen op. Het tweede deel van de tweede helft werd de wedstrijd anders en ook aantrekkelijker.  Invallers Jason Westerkamp, David Klopman en Sidar Günesli vielen prima in en brachten de verdedigers van SVI in verlegenheid. Eerst was speler Nico Veldman van SVI een verdediger van SV Schalkhaar nog te snel af en kwam hij bijna tot scoren.

Daarna was het SV Schalkhaar dat steeds meer dreigend werd, met name Jason Westerkamp toonde zijn aanvalsdrang. Sidar Günesli schoot een vrij trap op de vuisten van de SVI-keeper. Vervolgens bewees invaller David Klopman zijn waarde door een ingespeelde bal prima terug te kaatsen op Jason Westerkamp. Het daaropvolgende schot van Jason Westerkamp verdween op een fantastisch wijze in de kruising, volledig onhoudbaar voor de keeper. Dit gebeurde in de 79ste minuut.

De laatste 10 minuten kwam het team van trainer Marcel Geestman niet meer in de problemen en eindige de wedstrijd in een verdienstelijk gelijkspel. Voldoende om tweede te worden in deze bekerpoule en dus een ronde verder te komen in deze bekercompetitie. Volgende week zondag start SV Schalkhaar 1 de competitie in en tegen SDC ’12 uit Denekamp.