Het sterke collectief van ABS uit Bathmen versloeg Heeten, in de openingswedstrijd van de nieuwe competitie, met 0-3.

Beide ploegen, Heeten en ABS, gaven voor de competitie aan om bij de bovenste plekken mee te willen doen. De overwinning van ABS was dan ook knap en zeer welkom.

Vanaf de meet af aan was de wedstrijd in handen van ABS. Via een verzorgde opbouw werden voortdurend de middenvelders bereikt, echter tot uitgespeelde kansen leidde het overwicht niet. Juist op het moment dat Heeten meer initiatieven kreeg was het, in de 30e minuut 0-1. De openingstreffer kwam op naam van Youri Meijer die, na een fraaie steekpass van Maikel Demmers, koelbloedig afrondde.

Heeten was vervolgens wel meer in balbezit, echter tot een aantal gevaarlijke kansen kwam men niet, waardoor ABS met een verdiende voorsprong ging rusten.

In de eerste fase van de tweede helft moest ABS terug op eigen helft en was slordig in het uitspelen van de talrijke countermogelijkheden. De defensie van ABS stond echter als een huis o.l.v. de uitblinkende doelman David Baars. Meer dan opnieuw een aantal dreigende hoekschoppen kwam de thuisclub niet.

Het breekpunt in de wedstrijd was in de 67e minuut, toen viel de 0-2. Aanvoerder Mark Boschloo kopte een scherp genomen hoekschop van Paul Roetert in, waardoor ABS de wedstrijd in het slot gooide.

In de eindfase bleek het belang van een brede selectie. Yannick Duteweert, Bas Brinkman en Jasper Broekhuis vielen zeer gedreven in, waardoor de overwinning ook op wilskracht verdiend was.

Toetje op de overwinning was de 0-3. Na fraai voorbereidend werk van Bas Brinkman en Stef Willemsen, was het Jasper Broekhuis die koelbloedig de 0-3 binnen schoot.

Een mooie overwinning, bij de start van de competitie, op Heeten. Altijd een zeer lastige tegenstander en een ploeg waarbij de verwachtingen hoog gespannen zijn. ABS was vandaag een eenheid dat, naast fases van goed voetbal, onverzettelijk was als team en de overwinning verdiende.