Sportclub Deventer rekende in de eerste helft al met Koninklijke UD in een stadsderby afgelopen zaterdag.

Zaterdagmiddag 26 november treedt Sportclub om 15:00u aan tegen hekkensluiter Koninklijke UD. Vanaf het eerste moment zijn de verhoudingen duidelijk. De thuisploeg neemt daarin de duidelijke overhand. Binnen twintig minuten na de aftrap worden de eerste vier kansen omgezet in doelpunten. Het tekent tevens voor de ruststand: 4-0. De doelpunten komen op naam van Roan Koekkoek (2), Dexter Verdonk en Murat Özdemir.

Hiermee is de wedstrijd zo goed als samengevat, want in de tweede helft gebeurt er weinig spectaculairs vanuit beide kanten. Sportclub geeft weinig weg, maar creëert daarentegen ook geen kansen meer. UD komt beter in haar spel, maar weet ook niet tot veel grote kansen te komen, behalve een bal op de buitenkant paal. De tweede helft -en daarmee ook de wedstrijd- eindigt zoals die begonnen was in een 4-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

Een positief puntje is dat Sportclub eindelijk eens nul tegendoelpunten incasseert. In navolging van de correspondent van Kon UD willen wij de scheidsrechter ook een compliment willen geven hoe hij deze wedstrijd leidde.

Volgende week de altijd beladen derby tegen FC RDC.