Op een zwaar veld in Twello begon Sportclub Deventer niet goed en moest het bijna de 1-0 incasseren. Gelukkig was Raymon van Emmerik de baas in het duel! Langzaamaan werden de gasten beter en kreeg men kansen via Stan en Daan Vegelin. Laatstgenoemde schoot, na een mooie counter, de bal achter de goalie van Twello: 0-1! Sportclub had op dat moment het betere van het spel maar toch was het de thuis ploeg die 1 à 2 dikke kansen kreeg en daaruit de 1-1 binnenschoot.

De wedstrijd bleef op en neer gaan. Opnieuw van uit een counter kwam deze keer de bal voor de voeten van Milion Tsegay en die schoot de 1-2 binnen. Deze goal werd gelijk gevolgd door het rustsignaal.

De tweede helft werd een ‘vechtwedstrijd’ mede veroorzaakt door het slechte veld. Sportclub kreeg via Dave Willems twee 100% kansen, maar hij wist het net niet te vinden.

Twello kreeg een vrij trap op een mooie plek maar de keeper van Sportclub pakte de bal goed en de voorsprong bleef voor de gasten uit Deventer! Zij werden in deze laatste fase van de wedstrijd steeds gevaarlijker zonder te scoren. Twello ging ‘pompen’ en 1 van die ballen belandde in de 87ste minuut op de hand van Mehmet Kazci. De daarop volgende penalty werd gestopt de man of de match Raymon ven Emmerik en hierdoor nam Sportclub verdiend de punten mee na Deventer.

‘Ja, mooi hè. We hoeven niet te twijfelen over onze kwaliteiten alleen moeten we de wedstrijd sneller inpakken en onder de kerstboom leggen als een mooi kadootje!’ aldus een tevreden trainer Van Ommen.