Nadat El Fenomeno met Oranje op pijnlijke manier werd uitgeschakeld tegen Argentinië in Qatar, nam hij de eerste vlucht terug naar Nederland om zijn geliefde Sportclub Deventer het thuis te zien opnemen tegen HSC. Een mooi affiche op een ijskoude laatste speelronde van de 1e competitiehelft in de subtop van de 4e klasse H.

Sportclub Deventer begon sterk aan een eerste helft die voornamelijk gedomineerd werd door de thuisploeg. Na 10 minuten reageerde Murat Özdemir goed op een bal vanaf de linkerflank om de 1-0 binnen te schieten. Sportclub wist HSC meermaal effectief onder druk te zetten en forceerde de uitploeg daarmee tot fouten. Zo wist Stan Berends de bal te veroveren op het middenveld en werd Million Tsegay Haile voor de keeper gezet om vervolgens binnen te schuiven aan het einde van een goeie combinatie.

Sportclub wist de lijn goed door te trekken tot het einde van de eerste helft. Vlak voor de rust wisten de Deventenaren elkaar weer eens feilloos te vinden en Tijn Vegelin zette Murat Özdemir weer voor de goal voor zijn tweede van de middag. Het leek een gemakkelijke middag te gaan worden voor de ploeg uit Deventer.

Niks bleek echter minder waar, want de scherpte van de eerste helft was na de rust niet meer terug te vinden bij Sportclub Deventer. In de 60e minuut werkte de ploeg uit Haaksbergen de aansluitingstreffer tegen de touwen, nadat een vrije trap onhoudbaar bleek voor Deventer doelman Kick Hulscher. De uitploeg zette door en kon 5 minuten later weer binnen schieten na geklungel achterin bij de Deventenaren.

Ongeacht de mindere tweede helft wist de thuisploeg toch een aantal keer ruimte te vinden en kansen te creëren. Zo kregen Roan Koekoek en Romain Weimer grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar deze kansen bleven onbenut. Hierdoor bleef HSC in de wedstrijd, en was het billenknijpen voor Sportclub Deventer. Maar de Haaksbergers konden de gelijkmaker niet vinden en uiteindelijk klonk het eindsignaal tot grote opluchting van de Deventenaren.

Een zwaarbevochten, maar terechte overwinning voor de ploeg van Wouter Groot Lipman, die met deze overwinning en een mooie 22 punten uit 11 wedstrijden, op de 4e plek zullen overwinteren.