Zaterdagavond stond de derby tegen Diepenveen op het programma. In het programmaboekje schrijft Sander Poll met welke “wapens” Diepenveen bestreden moet worden. Met goed positiespel, beweging zonder bal en overlapping tot kansen/doelpunten komen. Die uiteindelijk tot een overwinning moeten leiden. Ik ben benieuwd of dit strijdplan vanavond gaan werken.

Direct na de aftrap neemt Diepenveen het initiatief. Met een gezonde dosis werklust en strijd wordt de wedstrijd aangevangen. Na zo’n 5 minuten komt Overwetering wat beter in het spel. Goed positiespel in de zesde minuut zorgt ervoor dat “wingback” Stefan Hekman op rechts doorkomt. Zijn voorzet wordt prima ingekopt door Dennis Willemsen. De keeper redt met een katachtige reactie, maar de rebound wordt echter door Maik Jansen tegen de touwen gewerkt. 1-0

Vanaf dat moment domineert Overwetering de wedstrijd. Het positiespel ziet er goed uit. Er wordt “met een idee” én heel herkenbaar gevoetbald. Ik constateer veel beweging zonder bal, nauwkeurigheid in de passing en er is scherpte. Kortom Overwetering zit goed in de wedstrijd. Diepenveen loopt in deze fase vooral achter de feiten aan. Diepenveen raakt geïrriteerd, praat en haalt zelfs een gele kaart uit een soort van frustratie.

Na een half uur wordt het speelbeeld gelijkwaardiger. In mijn beleving de minst goede fase van Overwetering. De passing wordt onnauwkeurig. Ballen worden zomaar ingeleverd. Ook zijn de keuzes die gemaakt worden niet altijd de juiste. Toch is Diepenveen niet in staat hiervan te profiteren. Ruststand 1-0.

Na de rust pakt Overwetering wederom het initiatief. Met goed positiespel wordt de wedstrijd gedomineerd. Diepenveen heeft tot dat moment nog geen echte mogelijkheid gehad om te scoren, maar het blijft voetbal en een wedstrijdbeeld kan zo maar kantelen. Dat gebeurde bijna. In de 66ste minuut krijgt Diepenveen een hoekschop en vanuit het niets belandt de bal op de paal. Het geluk is aan onze kant.

Dan de 70ste minuut. Uit een prima aanval scoort Dennis Willemsen de 2-0 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Diepenveen lijkt zich neer te leggen bij een nederlaag. De wedstrijd “kabbelt” verder zonder dat er eigenlijk wat gebeurt. In minuut 86 krijgt Diepenveen een vrije trap van de goed leidende scheidsrechter Lammers. De vrije trap wordt over de muur gekruld en valt op mooie wijze binnen 2-1. Zal het dan toch nog spannend worden?

Diepenveen grijpt de slotfase aan om “alles of niks” te gaan spelen. Het is spannend, zonder dat Diepenveen tot kansen komt. Dan in blessuretijd een omschakelmoment van Overwetering. Muhammed Al Kayed zet goed door en houdt 3 spelers van Diepenveen flink bezig. Zijn inzet wordt door de keeper gekeerd en de rebound wordt op simpele wijze door Jaimey Zeijseink binnen gewerkt 3-1. Vlak erna fluit scheidsrechter Lammers voor de laatste keer. Eindstand 3-1.