Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen uit Deventer. Een wisselend presterend elftal met goede en slechte resultaten dus op voorhand lastig in te schatten wat van hen te verwachten valt.

Het begin van de wedstrijd is onrustig te noemen. In de 1ste minuut krijgt Turkse Kracht een grote kans en de redding van Paul was meesterlijk. Turkse kracht speelde in een zgn. 4-4-2 opstelling. Daar hadden onze jongens het in het begin behoorlijk lastig mee. In deze fase werd er onvoldoende doorgeschoven waardoor Turkse Kracht een mannetje meer op het middenveld had. Niet dat onze gasten profiteerden van het geboden overwicht, maar het leidde wel tot teveel onrust waardoor we niet aan voetballen toekwamen. In de 15de minuut maakte Turkse Kracht een prachtig doelpunt. Een vrij trap verraste onze keeper 0-1. Amper van de schrik bekomen profiteerde Turkse Kracht van een foutieve terugspeelbal 0-2. Wat een teleurstelling.

Vanaf dat moment gaat het speltempo omhoog. Er wordt best aardig positiespel gespeeld. Veel beweging zonder bal levert ontzettend veel ruimte op. De kwetsbare kant van Turkse Kracht komt bovendrijven. Ze worden vanaf dat moment behoorlijk overlopen. Toch zijn onze jongens niet in staat te profiteren van de geboden speelruimte. Het begint er meer en meer op te lijken dat we vooral tegen ons zelf voetballen. Acties lukken niet, ballen vallen net verkeerd en er worden foute keuzes gemaakt. Ondanks dat speelde Overwetering geen kansloze wedstrijd.
Ruststand 0-2.

We beginnen goed aan de 2de helft. Vanaf de aftrap zijn de intenties helder. Onze mannen gaan ervoor. In minuut 46 wordt Dennis Willems na een individuele actie onderuit gehaald. De strafschop wordt in eerste instantie gestopt, maar Dennis Lokate schiet de rebound alsnog binnen 1-2. Onze jongens zorgen ervoor dat het tempo van de wedstrijd hoog blijft. Turkse Kracht was duidelijk niet in staat daarin mee te gaan. Het overwicht werd groter en groter. En ja, het leverde kansen op. In de 61ste minuut zet Dennis Willems Niek alleen voor de keeper. Doorgaans weet Niek wel raad met dit soort buitenkansjes. Vandaag echter niet, hij had net wat teveel tijd nodig waardoor een verdediger van Turkse Kracht zijn schot kon blokken. Illustratief voor de wedstrijd. Het “liep” vandaag allemaal net even wat minder. In de 78ste minuut kreeg Overwetering van de zeer goed fluitende scheidsrechter een tweede strafschop want Hushan werd onderuit gehaald. Dit leidde toch tot de nodige commotie hetgeen resulteerde in een rode kaart voor een speler van Turkse Kracht. De strafschop werd koelbloedig benut door Dennis Willems. Ondanks het grote overwicht en het feit dat eigenlijk iedere aanval leidde tot een mogelijkheid, werd er niet meer gescoord. Eindstand 2-2.

Vandaag hebben we vooral tegen ons zelf gevoetbald. Dat kan natuurlijk gebeuren. Over de goede wedstrijdinstelling en de absolute wil er een overwinning uit te halen, niets dan goeds. Iedereen ging er 100% voor. Soms lukt het gewoon niet of zit het allemaal wat tegen: dit hoort erbij en op naar volgende week.