De bekeroverwinning bij Nieuw Heeten smaakte nog zoet, maar deze week wacht Sallandia een nieuwe uitdaging. ZVV ’56 (4e klasse) komt op bezoek. Zij zijn de beker minder goed begonnen (0-2 verloren van Activia) en willen de rug rechten op Sportpark Zandweerd. Aan Sallandia de taak om dat te voorkomen.

Sallandia start met een sterk gewijzigde basiself door drie blessures. Desalniettemin heeft de thuisploeg in de beginfase het beste van het spel. Het verdedigende blok zorgt wederom voor veel zekerheid, waardoor ZVV in het eerste half uur niet tot kansen komt. Voorin heeft Sallandia voldoende creativiteit om tot gevaar te komen en dat blijkt in de 20e minuut. Een lange bal van Milan Mäkel wordt volledig verkeerd verwerkt door de Apeldoornse verdediging. Furkan Kazci pikt de bal simpel op, draait zich heel knap vrij en kan daardoor onbedreigd op weg naar de keeper. Eenvoudig rondt hij af voor 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt ZVV wat meer grip op de wedstrijd, zonder enorm grote kansen te creëren. Twee keer komt een aanval tot een een-op-een met de keeper, maar beide kansen worden onschadelijk gemaakt. De eerste keer door buitenspel en de tweede keer weet keeper Thomas van Noort het schot te keren.

In de tweede helft maakt ZVV een paar aanpassingen in de schutterende verdediging, maar het baat hen niet. Al vroeg na de pauze weet Sallandia kansen te creëren. Binnen een kwartier mist Rick Wolvenne het doel uit een volley, maar een minuut later is het wel raak. Jordy Molemans had de kunst goed afgekeken en perfectioneert de volley. Vanaf de rand van het strafschopgebied poeiert hij een voorzet van Furkan Kazci in een keer in de kruising. Een wonderschone goal en een 2-0 voorsprong voor Sallandia.

Kan het nog misgaan? Nee. Direct na de aftrap wint Wesley Bosch de bal op het middenveld en stuurt Jordy Molemans weg op de rechterflank. Een-op-een met de keeper, en onder druk van een verdediger, maakt hij geen fout en legt de bal in de verre hoek. 3-0 na 62 minuten en de wedstrijd lijkt gespeeld.

In het resterende half uur loopt Sallandia wat meer naar achteren, waardoor ZVV meer aan voetballen toekomt. Dat lukt ze echter niet door het centrum, waardoor veelvuldig de flanken worden gezocht. Beide Sallandia-backs, Boyd van Beijnum en Wessel van Dam, bijten zich al de hele wedstrijd vast in hun tegenstander en spelen hen compleet uit de wedstrijd. Als het ZVV toch lukt een bruikbare voorzet af te leveren, weet het defensieve blok de ballen vrij eenvoudig te verwerken.

In de slotfase lijkt er nog een mooie goal te vallen, maar Furkan Kazci heeft pech dat zijn diagonale schot de lat raakt. Zo gaat Sallandia opnieuw tevreden naar het einde van de wedstrijd, met een solide prestatie van de verdediging en complimenten voor de creativiteit van haar aanvallende spelers.

Zondag 13 september om 14.00 uur speelt Sallandia de beslissende bekerwedstrijd thuis op Sportpark Zandweerd tegen Activia (3e klasse). De winnaar van die wedstrijd zal eerste in de bekerpoule worden.