Het voetbalseizoen is eindelijk weer begonnen. Na een lange zomerstop stond de selectie te trappelen om het seizoen te starten. Met een nieuwe trainer en een groep nieuwe spelers zijn twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Daaruit konden we veel vertrouwen putten. Tegen twee sterke tegenstanders werd gelijkgespeeld (Be Quick Zutphen, 1-1) en nipt verloren (VV Diepenveen, 0-1).

Zondag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma, op bezoek bij SV Nieuw Heeten (4e klasse). Weer een lastige wedstrijd. Maar in het veld bleek Sallandia de betere. Via corners of vrije trappen kwam Nieuw Heeten soms in de buurt van het doel, maar die werden goed onschadelijk gemaakt door de Sallandia-verdedigers of doelman Jordy. De verdediging en controlerende middenvelders speelden goed georganiseerd, waardoor Nieuw Heeten nauwelijks naar het doel kon voetballen.

Vanuit die goede organisatie kwam Sallandia wel tot kansen. Halverwege de eerste helft onderschepte Stan de bal op het middenveld en speelde naar aanvallende middenvelder Mehmet. Hij kon de bal kwijt aan Furkan, die zichzelf met een loopactie aan de linkerkant vrijmaakte. Met een diagonaal schot in de verre hoek zette hij de stand op 0-1.

De eerste helft speelde zich verder vooral af op het middenveld, zonder grote kansen te creëren uit open spel. Even veerde iedereen op toen Mehmet met een omhaal uit een corner probeerde te scoren, maar de keeper was attent. Dat had een schitterende goal kunnen zijn!

In de tweede helft was het devies om vooral zo door te gaan. En al snel werd de voorsprong verdubbeld. Weer werd de bal op het middenveld onderschept en vooruit naar Marco gespeeld. Deze keer maakte Jordy een loopactie aan de rechterkant. Na een goede pass wist hij de keeper te passeren, weer met een laag schot in de verre hoek. 0-2!

Nieuw Heeten legde zich niet bij de stand neer en besloot aanvallend te wisselen. Door vermoeidheid en noodzakelijk geschuif in de opstelling kwam Sallandia toch in de problemen. Hun middenveld kreeg meer ruimte en kreeg steeds vaker de kans het spel over te nemen. Met nog 15 minuten op de klok maakte Nieuw Heeten de aansluitingstreffer. Een vlotte counter kwam terecht bij hun rechteraanvaller en die wist met een goed schot in de korte hoek de 1-2 te scoren.

Vijf minuten later was de comeback compleet. Een Nieuw Heetense corner werd van dichtbij ingekopt en kon niet goed verwerkt worden door onze doelman. De bal bleef hangen en belandde met wat pech in ons eigen doel, 2-2. We geven de voorsprong stom weg en moeten weer opnieuw beginnen.

Toch kwam er loon naar werken. Deze keer was het geluk wel aan Sallandia’s zijde en bleef onze corner in hun doelmond hangen. Via de kluts kwam hij voor de voeten van invaller Enes. Die kon de bal het laatste tikje geven en de overwinning over de streep trekken. Sallandia wint de eerste bekerwedstrijd na een (onnodig) spannende 2-3! Uiteindelijk draait het om het resultaat.

De komende twee weken worden de andere bekerwedstrijden thuis gespeeld. Beide wedstrijden trappen om 14.00 uur af.