Zuchtend en steunend liepen de spelers van Voorwaarts T in de eindfase van het duel over het veld. De teleurstelling droop van de gezichten. De 1-3 nederlaag was dan ook geflatteerd. MASV mocht dan technisch superieur zijn aan Voorwaarts, maar het waren de oranje-zwarten die evenzoveel kansen creëerden en met de enorme werklust voldoende afdwongen om minstens aanspraak te maken op een punt.

In het eerste kwartier lag het initiatief bij MASV, dat resulteerde in een kans dat echter wegens buitenspel werd afgefloten. Daarna was het Voorwaarts dat met een goede actie van Marcus van Geelen een doelpoging deed dat door de keeper ternauwernood werd verhinderd en een minuut later schoot Luuk Grieving op de vuisten van de keeper.

Na een kwartier een goede kans voor MASV; een verre uittrap van de keeper van MASV wordt doorgekopt, gevolgd door een lob over Yoel Finke en gelukkig ook over het doel. In de 21ste minuut is Voorwaarts doeltreffend. Een pass van Boy Boeloerditi op Marcus van Geelen. Marcus omspeelt zijn directe opponent en scoort beheerst met een schuiver, 1-0.

Het abonnement van MASV op buitenspel blijft onveranderd groot, want opnieuw wordt een dreigende actie door de grensrechter afgevlagd. Het is een voorbode voor de gelijkmaker. Na een snelle aanval wordt de bal vanaf rechts diagonaal binnengeschoten, 1-1. Een verdiende gelijkmaker. Het laatste kwartier is er sprake van een surplace, over en weer kleine kansjes. De teams blijven in evenwicht. Ruststand 1-1. En dat geeft de krachtsverhoudingen weer in het veld.

Na rust zakt Nino Wattimena een linie om minder ruimte weg te geven in het centrum. Voorwaarts neemt direct het initiatief en Boy z’n vrije schietkans gaat net naast. Drie minuten later is het Luuk die voorlangs schiet na goed voorbereidend werk van Boy en Marcus. Een minuut later laat MASV van zich spreken de bal gaat gelukkig voor Voorwaarts voorlangs. Uit de daaropvolgende corner een mooie reflex van keeper Yoel.

Het spel golft op en neer met de kansen en daarbij had Boy een strafschop moeten krijgen. Hij werd, weliswaar met de rug naar de goal, van de sokken gelopen in het strafgebied. Het ontbreekt door de Coronamaatregelen aan een twaalfde man, want de scheidsrechter besluit van niet. En dit soort details maken uiteindelijk deze middag het verschil. Want MASV scoort wel in de 58ste minuut. Na een lange aanval met dreiging over links valt de bal aan de rechterkant in de zestien meter. De aanvaller haalt de trekker snoeihard over. MASV houdt de druk aan en bijna valt er nog een doelpunt, maar Yoel weet de bal uit de bovenhoek te tikken.

Boy moet dan wegens een blessure afhaken. De aanvalsleider heeft zijn eerste competitie-minuten bij Voorwaarts na zijn rentree aan de Laene erop zitten. De vervangers gaan met dezelfde ijver door. De druk op het doel van de Arnhemmers is er, vooral bij standaardsituaties, maar het is allemaal ‘net niet’. MASV is tenslotte effectiever en dwingt Voorwaarts in de 78ste minuut tot overgave met een rake kopbal, 1-3. Daarna is dit duel gespeeld.

Het elftal is niet ver van de eerste punten. Het moet echter niet gaan voetballen naar de stand op de ranglijst. Dit elftal heeft voldoende talent en verliest het vandaag op het gogme dat dit niveau vraagt. Na drie nederlagen mag het aankomende zondag bij AVV Columbia opnieuw voor de ultieme beloning gaan.