Voorwaarts heeft in de thuiswedstrijd tegen SDO gelijk gespeeld, 1-1. De 19-jarige Kaan Aygun, een MBO4-student tot juridisch administratief dienstverlener uit Deventer, eiste deze zondag de hoofdrol op. Startend als linkerverdediger moest hij noodgedwongen als centrale verdediger de wedstrijd vervolgen. Hij deed het met verve.

Een wedstrijd voor fijnproevers, want Voorwaarts creëerde veel, maar mocht slechts één keer juichen. De toeschouwers zagen echter een tomeloze inzet en bij vlagen oogstrelende combinaties. Kaan: ‘we speelden echt als een team waarin we alles voor elkaar gaven en tot het einde doorvochten.’ De wedstrijd kende een hectisch eerste kwart dat werd afgesloten met twee rode kaarten. Nino Wattimena kreeg na 20 minuten binnen korte tijd twee keer geel en de tegenstander van SDO direct rood in de eerstvolgende spelsituatie.

De eerste helft was nog geen 6 minuten oud of Voorwaarts stond al op achterstand. De linkerwingback van SDO uit Bussum passeerde twee spelers van Voorwaarts en schoot in de korte hoek binnen, 0-1. Voorwaarts’ eerste wapenfeit kwam na 12 minuten met een afstandsschot van Marcus van Geelen. Daarna kreeg Voorwaarts meer de overhand, maar deed dit met de verkeerde agressie. De energie ging naar het optreden van de scheidsrechter en niet naar het eigen spel. Dat leidde na 20 minuten tot de genoemde veldverwijzing.

Keeper Patrick ter Mate maakte met zijn stemverheffing duidelijk dat er nu niets meer te verliezen was. De spelers pakten het op. Er kwam een veldoverwicht en na dertig minuten ook corners met twee kopballen die net niet doeltreffend waren. Doelpogingen van Nick Linthorst, Bruce Schotman (prachtige combinatie) en Ivo Spanjers (voorlangs) bevestigden het overwicht. Het waren goede aanvallen, maar Voorwaarts deed qua instelling dit nog te veel op adrenaline en te weinig op vertrouwen. Ruststand 0-1.

De tweede helft werd het spelbeeld niet anders, maar duidelijk was dat de rust goed was gebruikt om de speelwijze te verhelderen en beter georganiseerd de wedstrijd te vervolgen. En belangrijk de energie werd nu in de duels gestopt. Voorwaarts duwde SDO in de achteruit en de schaarse uitvallen van de Bussumers werden prima geneutraliseerd door onder andere het centrale duo Pim Havekes en Kaan Aygun.

Voorwaarts grossierde in kansen, Nick (50.), Ivo, (56.), Bruce (57.) met als climax de 63ste minuut waarin de goal toch nog redelijk fortuinlijk viel. De verdediger van SDO liet een bal onder zijn voet doorglippen en Nick Linthorst zette loepzuiver voor op het hoofd van Bruce Schotman, 1-1. Daarna bleef Voorwaarts bovenliggend tot de eindfase aanbrak. Voorwaarts was leeg gespeeld en SDO zette aan voor en slotoffensief. In de 87ste minuut was het nog dicht bij de winnende treffer.

Dat bleef Voorwaarts gelukkig bespaard en Kaan was dan ook trots op het elftal dat in de tweede helft wel de juiste strijdwijze had gevonden. ‘Het eerste kwart was ongeorganiseerd, maar daarna waren we een team.’