Voorwaarts kon deze zondag aan de Laene het optimisme van pupil van de week Milan Dirksen (foto) niet waarmaken. In plaats van een 3-0 overwinning werd het een 0-2 nederlaag.

Pupil Milan Dirksen met een 3-0 voorspelling voorafgaand aan het duel, het werd echter 0-2…

De 23-jarige Marlo de Groot kwam deze zomer de selectie van Voorwaarts T versterken. Zijn eerste indruk? “In het begin was het voor mij een beetje zoeken. Maar naarmate de voorbereiding vorderde kwam ik steeds meer richting m’n eigen niveau en die van het team. We hebben een hele goede en brede selectie met veel concurrentie.” De linksbenige geniet inmiddels van zijn rol als laatste man en laat zien een verrijking te zijn voor de selectie. Met zijn fantastische goal in de bekerwedstrijd tegen Bon Boys liet hij ook zien aanvallend flinke impulsen te kunnen geven.

Deze zondag kon hij echter niet de trekker overhalen en het ervaren vv Heino verliet de Laene met een 0-2 overwinning op zak, omdat het vooral effectiever omsprong met de mogelijkheden. Marlo had wel een persoonlijk succesje, want als man of the match wist hij zich toch te onderscheiden. Zelf wilde hij de prijs van harte inleveren voor de punten.

Voorwaarts was de eerste helft de bovenliggende partij. Het eerste kwartier met matig voetbal, maar na het doelpunt van Heino in de 12de minuut – dat uit de lucht kwam vallen-, werd het steeds verzorgder. Op slag van rust twee uitgelezen mogelijkheden. Bruce Schotman stuitte op een voet van de keeper en het afstandsschot van Lars Teunissen kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. De mogelijkheden die Voorwaarts kreeg werden dus niet omgezet in doelpunten. Ruststand 0-1.

Na rust kon Voorwaarts de Heinoërs wat minder verontrusten en Heino kreeg meerdere mogelijkheden de wedstrijd op slot te gooien. In de laatste fase koos trainer Jochem de Weerdt voor een alles of niets offensief. De ruimte die dat bood aan de tegenstander werd ingecalculeerd. Voorwaarts kon echter geen potten breken in dit slotoffensief. De beslissing, de 0-2 na 94 minuten was dan ook voor de statistieken.

Marlo: “Ik denk dat het 1e kwartier vanuit ons nog te onrustig was. Niet voor de opbouw kiezen, maar veel vanuit de lange bal. Vanuit het niets viel de 0-1. Overigens ook een kwaliteit van de tegenstander. Na de 0-1 hebben we genoeg mogelijkheden gekregen op de 1-1. Dus, zeker geen slechte wedstrijd, maar we kunnen er ook niet te lang bij stilstaan, want dinsdag gaat de focus weer naar de tegenstander van volgende week, De Bataven uit Gendt.”

Opstelling Voorwaarts: Yoel Finke, Pim Havekes (80. Nando Manuputty), Marlo de Groot, Mark Mulder (70. Matthijs Kamphuis), Lars Teunissen, Nino Wattimena, Rick Timmermans, Luuk Grieving, Marcus van Geelen, Ismar Maglajlic en Bruce Schotman (45. Samuel Wakana).