Voorwaarts speelde aan De Laene een dominante wedstrijd, waarbij het pas laat in de wedstrijd de zege naar zich toe wist te trekken, 3-2. Dat deed het opnieuw met een jonge selectie, waarvan dit jaar Cengizhan Genc een van de smaakmakers is. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het uitzendbureau van zijn oom.  De 19-jarige had een lastige wedstrijd, omdat inmiddels de tegenstander zijn kwaliteiten weten in te schatten.

Volgens de linkeraanvaller was het een zware wedstrijd, waarbij het moeilijk bespeelbare veld een factor in was. ‘Gelukkig wisten we aan het einde van de wedstrijd nog naar ons toe te trekken door een mooi doelpunt van Bruce Schotman.’

Voorwaarts begon de wedstrijd vol overtuiging. Veel balbezit op de helft van de tegenstander, waarbij enkele mogelijkheden werden afgedwongen. Het was echter Woezik dat de leiding nam, nadat het drie keer tot een gevaarlijke omschakeling was gekomen. In de 15de minuut werd het de mannen van Berthil ter Avest dan ook te machtig, 0-1.

Voorwaarts pakte daarna de draad weer op. Vlot combinerend of via de lange bal werden de spitsen gezocht. Uit een voorzet van Nino Wattimena schoot Marcus van Geelen op de paal. Het sein om de druk verder op te voeren. Een mooie actie van Cengizhan werd afgeslagen, en een daaropvolgende dropkick van Lars Teunissen ging over.

De enige uitval van Woezik nog voor rust werd knap onderschept door Ezra Wattimena. Voorwaarts kreeg kort voor rust dan toch loon naar werken. Een diepe bal van Lars Teunissen werd onvoldoende verwerkt door de verdediger van Woezik. Ivo Spanjers ving de bal op en na een mooie een-twee met Bruce kon hij de bal simpel binnenwerken.

Ruststand 1-1.

Na rust speelde Voorwaarts met nog meer overtuiging op de aanval. Voorwaarts creëerde corners en mogelijkheden, maar liep in de 52ste minuut opnieuw in de fuik. Keeper Patrick ter Mate kon in eerste instantie de bal nog verwerken. Het moest echter de rebound aan Woezik laten, 1-2.

Voorwaarts toonde direct daarna veerkracht. De vrijetrap-specialist Nino Wattimena posteerde zich achter de bal. Van grote afstand passeerde hij de keeper. Een prachtig doelpunt, 2-2.

Voorwaarts gaf feitelijk daarna het heft niet meer uit handen. Het bleef veel in balbezit op de helft van de tegenstander. Woezik kwam nog tot een spaarzame aanval en Voorwaarts leek wel te blaffen, maar niet te bijten. Totdat Bruce Schotman in de 83ste minuut een bevlieging kreeg. Hij posteerde zich op de 16 meter met de rug naar de goal. Lars Teunissen speelde hem aan met het hoofd. In plaats van naar zijn favoriete rechterbeen te draaien, draaide hij naar links en schoot half vollerend de bal in de uiterste hoek. Een beauty van een doelpunt en daarmee bewees Bruce en Voorwaarts zijn aanvallende veelzijdigheid. Drie doelpunten door drie verschillende spelers. Dit keer was de 3-2 van Bruce beslissend en kon Voorwaarts toch met een maximaal resultaat van het veld.

Cengizhan is hard gegroeid als speler. En regelmatig pikt hij een doelpuntje mee. Zo niet deze wedstrijd.

Met de dubbele dekking die hij kreeg koos hij voor sober spel en bleef daardoor dienstbaar aan het elftal. Cengizhan was gelukkig met het teamresultaat en met deze belangrijke stap naar aansluiting met de middenmoot.

Voorwaarts kan door deze overwinning met een goed gevoel de winterstop ingaan. Op 22 januari speelt het thuis tegen koploper Bemmel.