Voorwaarts heeft de thuiswedstrijd tegen het Achterhoekse FC Winterswijk na een hoogstaand duel met 3-0 gewonnen. De overwinning kwam tot stand na een uiterst boeiende krachtmeting, waarbij het meest effectieve elftal de wedstrijd naar zich toe trok.

Na 22 minuten had Voorwaarts nog geen kans gecreëerd. Tot dat moment was FC Winterswijk de bovenliggende partij. Het zette de een na de andere combinatie op en Voorwaarts had het aan de paal en enkele keren keeper Patrick ter Mate te danken dat het overeind bleef.

Het was linkeraanvaller Cengizhan Genc, die de verhoudingen in het veld op z’n kop zette. Hij pegelde met een fantastisch krul de bal via de binnenkant paal in het doel, 1-0. Het doelpunt van Cengizhan was een opsteker van jewelste, en tegelijkertijd een trendbreuk. Even later lag de bal op de lat van Winterswijk. Kaan Aygun raakte vanaf 20 meter met een beheerst schot de lat en Bruce Schotman kon net niet bij de rebound.

Het werd nu een open wedstrijd waarin Voorwaarts voor rust met moeite van een tweede treffer afgehouden kon worden.

Ruststand 1-0

Na de pauze trok Winterswijk direct weer van leer en tot tweemaal toe werd een aan zekerheid grenzend doelpunt vanuit Winterswijks perspectief verkwanseld.

Na 60 minuten wisten de oranje zwarten zich aan de druk te onttrekken en ook kansen af te dwingen. Bruce Schotman werd door Ezra Wattimena vrij voor de keeper gezet. Zijn poging werd verijdeld door de sluitpost. In de 66ste minuut was het wel raak. Bruce kopt, licht getoucheerd, raak uit een corner van middenvelder en architect van dienst Nick Linthorst, 2-0.

Voorwaarts weet daarna regelmatig te ontsnappen, maar FC Winterswijk laat zich ook niet onbetuigd. Ook nu is het soms het betere kunst en vliegwerk dat Voorwaarts overeind houdt.

Voorwaarts is echter eenmaal voor de goal effectief. Het laat zien dat scoren een kwaliteit is. En dit derde doelpunt werd de kers op de taart. Door hoog druk te zetten komt Marcus een op een met de keeper. Hij wordt naar de buitenkant gedrukt en weet vanaf de achterlijn, fraai wegdraaiend, alsnog Bruce te vinden die met een hakje achter zijn standbeen de verdedigers en keeper kansloos laat, 3-0. De wedstrijd is gespeeld. Voorwaarts heeft met een aanstekelijke inzet zich in de wedstrijd geknokt, en heeft bij vlagen met heel goed voetbal de zege veilig gesteld.

In de slotfase waren er nog legio kansen om de verhoudingen nog meer geweld aan te doen. Cengizhan stuit op de keeper, Marcus met een hakje op de lat, Bruce oog in oog met de keeper en ten slotte de goed invallende Dani Hasic, die zijn inzet op de vuisten van de Winterswijkse goalie ziet belanden.

Voorwaarts kan nu de komende weken genieten van dit resultaat, want pas op 5 maart volgt de volgende competitiewedstrijd bij De Bataven in Gendt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 12 maart aan de Laene tegen Berghem Sport.