Het tactisch vernuft van trainer Harold Dengerink heeft de thuisploeg deze middag 3 punten opgeleverd. De gasten waren meer aan de bal, combineerden er lustig op los, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De echte grote kansen waren voor de thuisploeg. Maar ook zij waren voor het doel niet altijd messcherp.

Vanaf het begin was Be Quick overtuigender, meer aan de bal en combineerde beter. In de 9de minuut gaf Joey Parati de bal goed voor. De verdediging greep halfslachtig in en Deniz Gormez scoorde 0-1. De reactie van SV Twello mocht er zijn. Max Smaal speelde zich knap vrij aan de rechterkant, gaf een strakke voorzet en Tim Evers scoorde rand 16 meter subliem de 1-1. Een paar minuten later verscheen Masora Oraile alleen voor keeper Lars Metselaar maar schoot tegen hem op.

Een herhaling van zetten kwam even later en weer schoot Masora Oraile tegen de sterk spelende keeper Lars Metselaar op. Nog groter was na een half uur spelen de kans voor Tim Evers. Maar weer kwam keeper Lars Metselaar als overwinnaar uit de strijd. Be Quick kreeg in de 42ste minuut een kans door fout uitverdedigen, maar Yunis Mohammed schoot hoog over. Ruststand 1-1 en wie moest daar nu het meest tevreden over zijn?

Na de rust had de thuisploeg de wind mee en dat scheelt op de kale vlakte aan de Zuiderlaan. In de 50ste minuut een sublieme pass van Max Smaal op Masora Oraile die van buiten het strafschop gebied schitterend 2-1 scoorde. Pal daarna had Tim Evers de score moeten opvoeren, maar de grote kans werd niet benut.

Be Quick deed via de sterk spelende Huseyin Cengiz iets terug, maar zijn schot was te zwak. De mogelijkheid om de score op te voeren was er in de 62ste minuut voor Tristan Roeterd. Aan de lijn snelde Masora Oraile iedereen voorbij en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Tristan Roeterd, die zijn schot prachtig gepakt zag worden door keeper Lars Metselaar.

Had Be Quick nog kansen? Ja zeker. In de 68ste minuut schoot Anil Akdogan van dichtbij op het doel. Gelukkig raakte een speler van Twello de bal die daardoor net naast ging. Steeds meer druk van de gasten, maar keeper Steven Koopmans redde katachtig. Uit de corner kopte Nick Scharrenberg snoeihard naast het doel.

De verdediging van Twello hiel knap stand. Vooral Jurre Spanjers speelde heel knap en op links groeide Frank de Croon steeds meer in de wedstrijd. Het middenveld moest wel heel hard werken deze middag, maar vooral Jorden Roeterd speelde ijzersterk. De goed leidende scheidsrechter A. M. Driessen uit Zwolle telde iets blessuretijd bij, maar ook toen kon Be Quick geen vuist meer maken.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen AVW ’66 uit Westervoort. Aanvang 14.00 uur.