Na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen Emst heeft s v Twello een mooie overwinning tegen het sterke en goed spelende Apeldoornse Boys behaald. Met Max Smaal terug in de basis en de heel sterk spelende Joey Bevers op de plaats van de geblesseerde Edward Achtereekte, had SV Twello heel veel voetbal in huis. Misschien dat 3-0 te veel was, maar de overwinning was zeker verdiend.

Beide ploegen begonnen lekker fel aan de wedstrijd. In de 3de minuut schoot de goed spelende Nicky Eekhuis al op de paal na een voorzet op maat van Job Bruntink. Even later ging Max Smaal op keeper Yasin Turkyilmaz af, maar vergat te scoren. Aan de andere kant tikte Furkan Seherli een vrije trap heel subtiel in één keer door en de reactie van keeper Jay Koster mocht er zijn.

Snel combinerend werd de thuisclub steeds gevaarlijker. Zo schoot Nicky Eekhuis strak over, Job Bruntink te gehaast op het doel en Tim Evers net naast. Maar het was best oppassen geblazen. Rachid Boughalab bleef aandacht vragen en daar had Frank de Croon de handen aan vol. Dylan Derksen kopte bij een corner net over. In de 36ste minuut ranselde keeper Yasin Turkyilmaz een vrije trap van Max Smaal heel knap uit zijn doel. Vanaf de rand 16 meter schoot Nicky Eekhuis even later heel hard op het doel, maar de bal ging rakelings over.

Rust 0-0 en dat was misschien wel terecht ook al had de thuisploeg meer kansen gehad.

Na de rust begonnen de gasten heel fel. Burak Tekay schoot hard onder in de hoek, maar keeper Jay Koster liet zijn klasse zien. Rusambo Rajabu schoot even later snoeihard net over en bij de thuisclub werd door een verdediger de bal van de doellijn gehaald. Apeldoornse Boys wilde meer, maar in de 61ste minuut gaf Rusamba Rajabu de bal op maat aan Job Bruntink en de 1-0 score stond op het scorebord. Niet veel later had dezelfde speler 2-0 moeten scoren maar Job Bruntink verslikte zich in zijn eigen actie.

De wedstrijd kon nog alle kanten op, maar de sterk invallende Joris Maalderink speelde zich op links helemaal vrij en stelde Nicky Eekhuis in staat 2-0 te scoren. De spelers van Apeldoornse Boys bleven er voor gaan en zij kregen ook zeker wat mogelijkheden. De omschakeling van de thuisploeg was bij vlagen heel goed deze middag en zo scoorde Job Bruntink in de 90ste minuut 3-0.

Met heel hard werken en veel plezier in het spelletje werd deze overwinning behaald. Als de komende tijd alles doorgaat volgende week uit tegen de Hoven. Aanvang 14.00 uur.