Na de 6-0 uit nederlaag was FC RDC gewaarschuwd en had het team van Roy Beumer een goed plan, echter direct na rust werd de ban gebroken en won de tegenstander uit Ermelo uiteindelijk met 0-2.

In november verloor EFC ’58 voor het laatst en Roy Beumer beseft dat zijn ploeg nu niet in staat is een dergelijke tegenstander de wil op te leggen. Zijn plan werd de eerste 45 minuten keurig uitgevoerd, EFC ’58 kwam moeizaam tot uitgespeelde kansen. De eerste poging was na 5 minuten, de lob ging net over het FC RDC doel.

Na 8 minuten een goede en snelle aanval over rechts die bij de eerste paal werd binnen gekopt, echter doelman Voortman redde katachtig. Zijn ploeg stond weliswaar onder druk, maar bleef goed georganiseerd zoeken naar de omschakelmomenten. Zoals in de 22ste minuut met een uitbraak over de linkerkant waar de snelle Martin Kok voor veel chaos zorgde. Ook zeven minuten later probeerde FC RDC het door de as van het veld via Mehmet Kisa, die goed doorzette en Luuk Helms in scoringspositie bracht. Echter was de inzet van de spits te zacht om de doelman te passeren.

Beeld uit FC RDC vs. EFC '58. Foto Erik van Luttikhuizen
Beeld uit FC RDC vs. EFC ’58 op Sportpark Borgele.
Foto Erik van Luttikhuizen

De Ermelose ploeg had een eenvoudige middag verwacht en probeerde de scheidsrechter te intimideren, die was standvastig en liet zich niet uit de wedstrijd praten door de ‘souffleurs’ aan de zijlijn. Zes minuten voor de thee kregen zij een tweede kans, ditmaal vanuit een standaardsituatie. Hun hoekschop werd in tweede instantie over gekopt. De brilstand bleef op het bord halverwege in Deventer.

Tevreden over de inzet en het nakomen van de afspraken besprak trainer Roy Beumer het tweede deel in de kleedkamer, echter was zijn ploeg niet scherp toen, drie minuten na de hervatting, de 0-1 werd binnen gewerkt. De rappe rechtsbuiten was even los en leverde een puntgave assist voor zijn ploeggenoot bij de 2e paal. Drie minuten later weer balverlies van FC RDC in de as van het veld, echter ditmaal vloog het speeltuig rakelings voorlangs.

Mehmet Kisa in balbezit, ploeggenoot John-Ros Bonevacia wacht af…

Dit was in een overtalsituatie, want bij FC RDC moest de junior Ronel Antonia noodgedwongen naar de zijkant met een enkelblessure. Met tien man incasseerde FC RDC ook de tweede treffer, ontstaan  via wederom de snelle rechtervleugel van EFC ’58. De FC RDC coach moest noodgedwongen wisselen, ook op posities in het veld, hetgeen het spel niet ten goed kwam. Na 68 minuten probeerde Mehmet Kisa het met een vervaarlijke vrije trap die rakelings over de kruising scheerde.

Beeld uit FC RDC vs. EFC ’58.

De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld, EFC ’58 liet ook een matige indruk achter na enkele wisselingen en kwam verder niet tot kansen. FC RDC kon ook met een andere tactiek voetballend niet meer echt voor het Ermelose doel komen zodat de wedstrijd voortgekabbelde richting het einde, waarin de Deventer formatie eigenlijk nog had moeten scoren vanuit de vrije trap van Kisa.

Invaller Jorrit Draayer kopte keurig terug echter kreeg Martin Kok, in een overvol doelgebied,  de bal niet tussen de palen. Zo eindigde het duel met een 0-2 nederlaag tegen de nummer drie uit de
4e Klasse C. Daarin wacht de ploeg van Borgele nog enkele pittige weken met uitwedstrijden tegen de nummers vier, twee en de koploper SDS ’55 uit Wekerom. Roy Beumer  kan alvast nieuwe plannen gaan ‘uitbroeden’.

Vorig artikelTrainerspraat: met Jochem de Weerdt van Voorwaarts Twello