Wat gebeurde er weer veel dit weekend: twee hele late gelijkmakers, twee hattricks en een gestaakte wedstrijd! Tel daarbij op dat er natuurlijk weer veel gescoord werd, dat op zaterdag zowel Colmschate als FC RDC haar eerste punten hebben gepakt en je hebt weer genoeg leesvoer!

ZATERDAG 12 OKTOBER

Derde klasse (zondag):
Colmschate moest in Brummen voetballen en deed dat voor een keertje op zaterdagavond. Beiden ploegen konden na deze wedstrijd hun eerste punt noteren. Twee keer kwam Colmschate uit een vrije trap op achterstand. In minuut 95 was Kevin Maneschijn daar om de 2-2 binnen te schieten. Met dit puntje stijgt Colmschate naar de twaalfde plek.

Vierde klasse:
FC RDC was net als Colmschate nog puntloos. Tegen Gorssel werd in de beker al ruim gewonnen, dus kansen lagen er deze wedstrijd. Het was in de eerste minuut van de tweede helft toen FC RDC op voorsprong kwam. Een eigen goal was de oorzaak. Goals van Jeray Galanggadjir en Jurgen Siepelinga zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. FC RDC maakte het spannend en liet Gorssel terug komen tot 3-2. Verder kwam het niet en dus pakt FC RDC haar eerste punten en stijgt het naar de twaalfde plek.

ZONDAG 13 OKTOBER

Tweede klasse:
Schalkhaar kende in en tegen Wijhe een uitstekende start: al na drie minuten gaf Joost Brouwer de bal af op Sidar Günesli, die koelbloedig afmaakte. Schalkhaar kreeg kansen zat om de score uit te breiden, maar wist ze niet te benutten. Na de theepauze maakte Wijhe direct gelijk. Zij wisten hierna wel de kansen af te maken en zorgde ervoor dat de eindstand gezet werd op 3-1. Schalkhaar zakt naar de tiende plek.

Derde klasse:
Van te voren dacht Helios er vast wat makkelijk over, maar in de praktijk was de thuiswedstrijd tegen laagvlieger KCVO een hele moeizame. 55 minuten waren voorbij gegaan voordat Roald Boone Helios op voorsprong bracht. Nog geen drie minuten later stond het alweer 1-1. Uiteindelijk benutte de ‘Blauwen’ één van haar vele kansen en was het​ niemand anders dan Glenn Alberts die de 2-1 binnen kopte. KCVO kreeg in de laatste seconden nog een grote kansen, maar keeper Joël de Jonge reageerde attent. Helios blijft ongeslagen, maar is op doelsaldo toch een plekje gezakt en staat nu tweede.

Al na twee minuten bracht Michiel Mikkers Activia op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten maakte Albatross alweer de 1-1.  Deze score bleef staan tot aan de negentigste minuut: Albatross scoorde de winnende treffer. Activia laat een punt liggen en zakt door dit verlies naar de negende plek.

Turkse Kracht heeft een moeizame seizoensstart en daar maakte AZC gretig gebruik van. Op slag van rust scoorde de ploeg uit Zutphen twee maal. Vijf minuten na rust stond het al 3-0. Turkse Kracht kon het niet meer opbrengen en de score liep uit naar 5-0. Turkse Kracht zakt naar de elfde plek.

Diepenveen ontving het nog ongeslagen Warnsveldse Boys. In deze spannende wedstrijd was het de uitploeg die op voorsprong kwam. Na rust was het Gijs de Rooij die in vijf minuten tijd twee keer scoorde en de wedstrijd volledig kantelde. Toch kwam Warnsveld langszij en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Diepenveen blijft op de tiende plek staan

Vierde klasse F:
De Gazelle liep tegen WWNA tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan. Dankzij twee eigen goals was de stand vlak na rust 1-1. Een penalty en de daaropvolgende balverlies bij de aftrap zorgde binnen een minuut voor de 1-2 en 1-3. Sven Raats bracht De Gazelle nog naar 2-3, voordat WWNA de wedstrijd besliste door haar vierde goal te scoren. Hierdoor zakt De Gazelle naar de vierde plek.

Legio kansen creëerde Sportclub Deventer in Apeldoorn. De kansen werden alleen te laat afgemaakt. ZVV scoorde de eerste goal van de wedstrijd. Stef Willemsen bracht de score op 1-1. Vervolgens blijft Sportclub kansen missen en scoort ZVV er wel twee. In de laatste vijf minuten weet Sportclub toch twee keer te scoren. Echter scoorde ZVV tussendoor ook nog een keer: 4-3. Dankzij deze onnodige verliespartij blijft Sportclub op de twaalfde plek staan.

Vierde klasse G:
ABS heeft op bezoek bij DAVO ook haar vierde wedstrijd gewonnen. Wereldreiziger Jasper Broekhuis maakte de 0-1. Na rust verdubbelde Stef Willemsen de voorsprong. Hij kreeg de bal voor de voeten, nadat Youri Meijer de paal raakte. Opvallend is dat ABS na vier wedstrijden nog geen enkele treffer heeft hoeven slikken. De eerste plek blijft in handen van de heren uit Bathmen.

Hoonhorst wist zowel de eerste als de laatste goal te maken tegen Lettele. Daartussen kreeg het er echter vijf tegen. Lettele was op dreef en scoorde de goals via Ruben Gerritsen,  Mick Romein, Sven Spikker, Jesse Oosterwijk en debutant Bram Huis in ‘t Veld. Lettele heeft pas drie wedstrijden gespeeld, wist ze allemaal te winnen en staande vierde.

Vijfde klasse:
IJsselstreek heeft op bezoek bij Epse voor het eerst puntverlies geleden. Het begon dramatisch aan de wedstrijd en stond binnen twee minuten op achterstand. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Na rust tapte IJsselstreek uit een ander vaatje en kwam het verdiend op 2-2 door goals van Mitchell Kiffen en Alesio Troncia​. Een paar minuten na de gelijkmaker kwam Epse opnieuw op voorsprong. IJsselstreek gaf nog maar eens aan en uiteindelijk was het in minuut 95 Mitch Regelink die  de 3-3 binnen schoot. IJsselstreek was de morele winnaar, maar daalt wel naar de vierde plek.

Sallandia wist wel de maximale score te behouden. Marco van Meeteren is in bloedvorm en liet dat ook zien tegen Mariënheem. Hij scoorde de 1-0, de 2-1 (strafschop) en was niet zelfzuchtig toen hij de pas vijftien jarige Nayaro Wittenberg vrij zag staan: 3-2. Mariënheem scoorde de 3-3, waarna opnieuw Marco van Meeteren een strafschop wist te benutten. Na vier wedstrijden staat van Meeteren al op zeven goals en drie assists! Sallandia staat op de tweede plek.

In de vijfde klasse presteren de clubs uit Deventer over het algemeen fantastisch. Ook Koninklijke UD heeft opnieuw een overtuigende overwinning geboekt. Van V en L werd niks heel gelaten. Met name Johan Dijkstra was op dreef en wist drie keer te scoren. David Bos en Quinn Evers wisten ook een keer te scoren. Kon. UD wint dus met 5-0, en stijgt naar de derde plek.

Go Ahead is een ploeg die zijn draai nog niet kan vinden. Het team van Bart Vos stond op bezoek bij Wissel met 2-0 achter bij rust. Over de tweede helft zal er nog lang nagepraat worden. Go Ahead toonde karakter en wist vier keer te scoren. Eentje werd afgekeurd, maar de treffers van Jordy Molemans, Rayshon Adamus en Serkan Maassen (vrije trap) telden weldegelijk. De wedstrijd werd echter nooit uitgespeeld. Vlak voor het einde liep de spanning hoog op en waren er verschillende opstootjes. Dit was voor de trainer van Wissel voldoende om zijn spelers van het veld te halen om ze, naar eigen zeggen, in bescherming te nemen.

Vorig artikelWie wordt Mister Go Ahead Eagles? De finale.