Matthijs Kamphuis speelt sinds 2010 in het eerste elftal van Voorwaarts Twello. Hij werd afgelopen zondag in aanwezigheid van zijn familie met zijn grootste fan Opa en zijn zoontje Hidde in de bloemen gezet na 250 wedstrijden in het eerste elftal.

Matthijs z’n voetbalroots liggen bij SV Terwolde waar hij op zijn 15de jaar debuteerde in het eerste elftal. Hij vertrok naar het Deventer Kon.UD, destijds spelend in de eerste klasse KNVB. Na een leegloop in 2009-2010 bij de Koninklijke sloot Matthijs aan bij Voorwaarts dat inmiddels ook de eerste klasse had bereikt. Hij veroverde direct een basisplaats en speelde enkele succesvolle seizoen tot de degradatie in 2013. Daarna volgden stabiele jaren in de 2de klasse met een absoluut hoogtepunt, het kampioenschap en de promotie in 2019 naar de 1ste klasse KNVB. Matthijs is een betrouwbare verdediger, penalty specialist en gezegend met een snoeihard schot. Zijn spelstijl is niet robuust, maar fair en correct. Met die eigenschappen kan hij nog jaren door op het huidige niveau.

Dat bleek ook afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen Bon Boys uit Haaksbergen. De verdediging stond goed en Matthijs kon aan de rechterkant van de verdediging soeverein overeind blijven. In deze 3-5-2 opstelling had hij uitsluitend een verdedigende taak. Voorwaarts won in zijn jubileumwedstrijd met 3-1 van Bon Boys. Daarmee heeft Voorwaarts zich gekwalificeerd voor de knock-out fase van het bekertoernooi.

Voorwaarts was de eerste helft de bovenliggende partij en wist met gepassioneerd en verzorgd combinatievoetbal kansen te creëren. Het was echter Bon Boys dat op voorsprong kwam. Nagenoeg de eerste kans van de Haaksbergenaren na 21 minuten, een vrije trap op 20 meter werd hoog in de muur geschoten. Volgens de scheidsrechter werd de bal echter met de arm beroerd. De strafschop werd eenvoudig verzilverd door de aanvoerder van Bon Boys, 0-1.

Daarna werd het spelbeeld van de eerste helft niet anders. Voorwaarts drong aan en kreeg legio mogelijkheden. Het doelpunt viel pas in de 38ste minuut toen de sterk spelende laatste man Marlo de Groot uit een prachtige combinatie met Boy Boeloerditi de bal snoeihard vanaf de 16 meter in de linkerbovenhoek schoot. Ruststand 1-1.

De verwachting van de toeschouwers was dat Voorwaarts in de tweede helft het verschil in doelpunten zou gaan uitdrukken. Na rust kwam Bon Boys echter veel beter voor de dag. Het toonde zich meer gelijkwaardig en verprutste in het eerste kwartier twee opgelegde kansen. Voorwaarts dwong wel kansen af, maar ook het vizier stond niet op scherp.

In de 78ste minuut was het echter Ismar Maglajlic die na een fraaie actie vanaf de linkerkant de geheel vrijstaande Lars Teunissen vond. De middenvelder schoot gedecideerd vanaf 11 meter binnen, 2-1. Nog geen minuut later liet Bon Boys zich alweer gelden en vloog de bal via de paal buiten bereik van Joel Finke gelukkig voor Voorwaarts naast het doel. Bon Boys gaf zich niet gewonnen en het had ook in de gaten dat het overbezette middenveld van Voorwaarts langzamerhand moegestreden was. Voorwaarts verdedigende flanken stonden onder druk en het was nu Voorwaarts dat het definitieve verschil met een counter moest forceren. Dat deed het in de 90ste minuut. Een goede individuele actie van Marcus van Geelen bracht de eindstand op 3-1.

Vorig artikelSallandia heerst in bekerwedstrijd
Volgend artikelThe Talent Pool: het transferplatform voor amateurvoetballend Nederland