Kon. UD is momenteel een club in opbouw. Ralph Mens heeft de ‘schone taak’ gekregen om een elftal te smeden met enorm veel jeugdspelers. Ervaring en jeugd moeten hand in hand richting de opbouw van een nieuw Kon. UD.
Het verlies afgelopen weekend was een prima leerschool daarin.

Omdat in juni bleek dat er te weinig spelers van het eerste elftal overbleven voor een volwaardige selectie werd er besloten de JO19-1 en het 1e elftal samen te voegen tot één selectie. De afgelopen weken stond Kon. UD dan ook in het teken van elkaar leren kennen maar ook de kans voor alle spelers zich te bewijzen voor de nieuwe hoofdtrainer Ralph Mens. Langzaam aan begint het elftal zich te vormen en ontstaan de eerste automatismen. Maar liefst zeven 1e-jaars JO19 spelers startte gisteren in de bekerwedstrijd tegen vv Bentelo in de basis met op de bank ook nog eens twee JO 19 spelers.

Tegenstander Bentelo bleek een zeer ervaren en fysiek sterke ploeg te hebben. Kon. UD lijkt langzaam aan wat meer te wennen aan het fysieke voetbal in de 5e klasse en ging daar in de 1e helft uitstekend mee om. Voetballend was Kon. UD 45 minuten de betere en creëerde een aantal mooie kansen. Het veldoverwicht resulteerde al vrij snel tot de verdiende 1-0 via Robin Steffens, na een goede corner van Johan Dijkstra. Kansen waren er aansluitend nog voor Jari Veldwijk, Job Visser en Johan Dijkstra, maar het bleef slechts bij 1-0.

Na de rust Kon. UD het spel goed voortzetten en kreeg een aantal kansen op de 2-0. Na 60 minuten kregen een aantal spelers wat last kleine pijntjes, hierdoor voerde Mens enkele noodzakelijke wissels door. Dit ging wel ten koste van de organisatie, Bentelo kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en begon meer kansen te krijgen. Maar liefst drie spelers hadden al een wedstrijd in de benen, JO19-1 speelde zaterdag nog een bekerwedstrijd en had een spelers tekort waardoor drie jongens een dubbel programma afwerkten. Met een flinke dosis vechtlust kon Kon Ud tot de 70e minuut de voorsprong behouden maar helaas, door een “Mathijs de Ligtje” (onterechte strafschop door hands op een onmogelijke plek, in een onmogelijke situatie en totaal niet bewust), werd het toch 1-1. Enkele spelers waren helemaal leeg en door een fout in de verdediging werd het in de 80e minuut ook nog 1-2. Het jonge team van Kon. UD was redelijk leeg gespeeld en de uiteindelijke 1-3 was voor de statistieken.

Trainer Ralph Mens na afloop: “We hebben als team weer stappen gemaakt maar er is nog een lange weg te gaan.”

Bekijk het fotoalbum van het duel tussen Kon. UD en Bentelo hieronder. De prachtige fotos zijn gemaakt door onze huisfotograaf Pim Nauta.

Auteur: Correspondent Kon. UD