Sv Helios 1 mocht het afgelopen zaterdag in de 2de bekerwedstrijd opnemen tegen Oranje Nassau (zaterdag 3de klasse) uit Almelo. Dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou gaan worden, werd op voorhand al wel verwacht. Oranje Nassau won zijn 1ste bekerwedstrijd met duidelijk cijfers (9-0) en Helios deed het zelfde (0-5).

Dat Oranje Nassau een aantal behoorlijk behendige spelers op het middenveld én een sterke voorhoede heeft, werd na minuut 1 direct duidelijk. Met een aantal speldenprikjes probeerde Oranje Nassau de verdediging van Helios te ontregelen, maar dat lukte ze zeker in de 1ste helft niet. Helios stond goed en gaf maar heel weinig weg en werd er dan een kansje weggegeven, stond daar de jonge Hofstee tussen de palen om het doel schoon te houden.

Helios werd in de loop van de eerste helft steeds meer de betere partij en kwam steeds gevaarlijker door via de flanken, alleen tot doelpunten leidde dat nog niet. Totdat Kursad Yilmaz bedacht het eens van afstand te gaan proberen en waarom ook niet? De bal belandde in de rechterbovenhoek en zo stond Helios verdiend met 1-0 voor. Direct daarna, uit de aftrap, kon Oranje Nassau al op 1-1 komen, door onoplettendheid bij de blauw-witten, maar gelukkig lette keeper Hofstee wel op en bleef het 1-0 voor Helios. Dat was ook de ruststand, dus we konden aan de thee.

De 2de helft begon met twee wijzigingen aan de kant van trainer Decheiver; hij haalde Yilmaz en Bruinsma naar de kant, die beiden overigens een goede eerste helft speelden, en bracht Podt en Zandvliet in het veld. Helios probeerde de lijn van de 1e helft door te trekken, maar dat Oranje Nassau zich bij een verliespartij zou neerleggen, was ook geen sprake. Helios had het in de 2de helft moeilijker en kwam niet meer helemaal in zijn spel.

Dat Zandvliet graag zijn doelpuntje wilden meepikken was vorig week al duidelijk zichtbaar, maar vandaag moest en zou die vallen. Na een mooie crossbal over rechts kwam Zandvliet 1 op 1 met de keeper en na goed kijken en een bewuste stift kon Helios tegen een 2-0 voorsprong aankijken. Dat gaf ook de achtersten van Helios wat meer lucht. Daarna probeerde Oranje Nassau er alles aan te doen om de aansluitingstreffer te maken, maar dat gebeurde niet. Helios bracht het volwassen tot een eind en de complimenten gaan naar keeper Hofstee die een puike partij keepte.

Aankomende zaterdag speelt Helios zijn laatste bekerwedstrijd in de poule tegen BZSV de Blauwwitters, graag tot dan!

Vorig artikelThe Talent Pool: het transferplatform voor amateurvoetballend Nederland