Het afgelopen zaterdag gestaakte duel tussen FC RDC en SV Harskamp, zal op 21 december worden uitgespeeld. Vanwege een ernstig ogende blessure besloot scheidsrechter Avci, onder druk van de gasten uit Harskamp, het duel definitief te staken.

De KNVB maakte vanmorgen bekend dat op de inhaaldag van 21 december het restant zal worden uitgespeeld. De wedstrijd was 39 minuten onderweg waarin de ploeg uit Deventer met 5-2 voorstond.

Zeven minuten voor de thee stoomde FC RDC verdediger Koen Wagenvoort ver door over de rechterflank, onderweg onstuitbaar gezien de tegenstanders die achterbleven. Diens inzet werd door de doelman met een vuist tot corner gepareerd. Een van die ‘slachtoffers’ bleef uiteindelijk liggen waarna de coach in paniek het veld bestormde. ‘Zijn’ pupil had al eerder een zware nekblessure gehad en men vreesde iets gelijkwaardigs.

De toegesnelde fysio van FC RDC wilde geen risico nemen gezien de eerste symptomen en belde een ambulance. In tussentijd riep de scheidsrechter de mannen naar binnen voor een korte en warme break. Daarin gaf de aanvoerder van Harskamp aan eigenlijk te willen stoppen ongeacht de eventuele uitkomst van de behandeling op het veld. De scheidsrechter herzag zijn beslissing nadat de captain van FC RDC medeleven toonde en de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Deze zal dus nu uitgespeeld worden op 21 december vanaf de 40ste minuut. Het spel zal hervat worden om 15:00 uur met een corner voor FC RDC.