FC RDC heeft nog geen winstpartij in de competitie kunnen noteren. Na verliespartijen tegen Gorssel en SV Rijssen, ging nu Almen met de drie punten naar huis. Op een troosteloos Sportpark Borgele wist de thuisploeg geen vuist te maken tegen het degelijke Almen.

Door de afwezigheid van de geblesseerden Samy Eisenga, Justin Post, Koen Wagenvoort, Mathieu Steenbergen, Martin Kok en Ramon Wolfkamp is het voor trainer Roskam puzzelen om tot een basiself te komen. De niet fitte Ronel Antonia en Zemir Mujic nemen plaats op de bank, naast Gijs Borkent, die eerder al met het tweede elftal heeft gespeeld. Door de vele afwezigen is het ook nogal puzzelen op het veld. Spelers weten elkaar niet te vinden en waar er vooral om diepgang gevraagd wordt, komen spelers de bal juist in de voeten vragen. Dit leidt veelal tot vroeg balverlies waardoor Almen weer op weg naar de goal van Carst Winter kan.

Bij de eerste de beste keer dat de bal wel in de zestien van Almen terecht komt wordt er hands gemaakt en legt de scheidsrechter de bal gedecideerd op de stip. Knap gezien, aangezien hij zelf nog op de helft van FC RDC dribbelde. De penalty wordt behendig binnen gewerkt door Luuk Helms, 1-0.

Vijf minuten voor rust stelt Almen orde op zaken. De 1-1 is een vrije trap die in veel ogen houdbaar leek. De 1-2 is een strafschop nadat er in ons strafschopgebied eveneens hands gemaakt wordt. Nu staat de leidsman wel dichtbij. Tot overmaat van ramp weet Almen voor rust en ver in de extra tijd nog een keer het net te vinden. Hierdoor moet FC RDC ipv met een 1-0 voorsprong met een 1-3 achterstand de rust in.

FC RDC laat zich van zijn beste kant zien de tweede helft en legt zich duidelijk niet neer bij deze tussenstand. Het gaat op jacht naar de aansluitingstreffer, echter komen er geen kansen. Het heeft veelal de bal en Almen vindt het wel prima zo. Als Ronel Antonia in het veld komt volgt er duidelijk meer strijd en druk naar voren. Een inzet van Antonia belandt op de lat en bij het terugkomen van de bal werkt Antonia, geduwd in de rug, de bal in het doel. De scheidsrechter draait zich om om een doelpunt toe te kennen, maar doordat hij in zijn ooghoek de grensrechter ziet vlaggen, keurt hij het doelpunt af vanwege hands van Antonia… In het rumoer wat hierop volgt krijgt trainer Roskam de rode kaart wegens opmerkingen richting de leidsman.

In plaats van 2-3 volgt niet veel later uit een perfect uitgespeelde counter van Almen zelfs nog de 1-4. Een licht geflatteerde uitslag waar FC RDC het zichzelf echter vaak nog veel te lastig maakt.

Schouders recht en kop omhoog en op weg naar de lastige uitwedstrijd bij GFC. Ook weer zonder publiek. Wellicht keren er dan weer wat blessuregevallen terug op jacht naar de eerste punten in Zaterdag 4E.

Viaclubcorrespondent FC RDC
Vorig artikelPijnlijke nederlaag Go Ahead Eagles tegen Jong Utrecht [update: met foto’s van Henny Meyerink]