Voorwaarts en Stevo Geesteren speelden op zaterdagavond (!) aan de Laene een boeiend duel. De eindstand 5-4 en de open wedstrijd zou iedere toeschouwer hebben bekoord, ware het niet dat de corona-maatregelen het niet mogelijk maakten de wedstrijd bij te wonen.

Vooraf waren kosten noch moeite gespaard om het voor de spelers sportief naar de zin te maken. De terreinmannen, Ben van Bussel, Martien Timmermans en Harrie Mulder hadden het veld ‘s middags volledig bladvrij gemaakt. Ze werden beloond, want er ontspon zich een boeiend voetbalduel tussen twee verschillende voetbalstijlen.

Voorwaarts startte het eerste kwartier voortvarend, want na drie minuten werd een mooie actie van Ismar Maglajlic in tweede instantie doeltreffend afgerond door Marcus van Geelen 1-0. In de elfde minuut schoot Matthijs Kamphuis snoeihard vanaf 25 meter op doel. Bruce Schotman kon de rebound van de keeper net niet verzilveren. Het daaropvolgende kwartier nam Stevo het heft in handen en werd Voorwaarts fysiek en met direct spel op het tweede plan gezet. Het creëerde diverse mogelijkheden, waarbij de bal vaak net verkeerd viel of getoucheerd werd door een Voorwaarts-verdediger of keeper Michiel Selhorst stond op zijn post. Het laatste kwartier voor rust kon Voorwaarts zich wat ontworstelen aan de druk. Dit leidde eerst tot een grote kans voor Bruce Schotman, die via Marcus en Ismar plots de bal voor de voeten kreeg, maar helaas voor hem net aan de verkeerde kant van de paal.  Toch werd het voor rust nog 2-0, nu was Bruce wel het goudhaantje. Hij toverde ‘met meer geluk dan wijsheid’ een voorzet van Lars Teunissen in de uiterste bovenhoek.

Het resultaat was een enigszins geflatteerde ruststand van 2-0.

Evenals voor rust kwam Voorwaarts na rust geweldig sterk uit de startblokken. De 3-0 in de 50ste minuut kwam voort uit een prachtige en vlot lopende aanval over meerdere schijven. Marcus kon de trekker overhalen en via de binnenkant paal schoot hij de bal overtuigend binnen. Weer enkele minuten laten kwam Nick Linthorst aan de linkerkant vrij voor de doelman. Met een bekeken stiftje passeerde hij de keeper, 4-0.

De wedstrijd leek gelopen. Stevo was echter niet onder de indruk van de grote achterstand. Het bleef aandringen op een beter resultaat. De 4-1 viel vrij vlot en was de aanleiding voor een dominante tweede helft van de gasten, en Voorwaarts werd naarmate de wedstrijd vorderde onrustiger aan de bal. In de 55ste minuut werd het al 4-2. Stevo rook bloed. Voorwaarts liet zich niet onbetuigd en Nick Linthorst kon met zijn tweede treffer van de dag (voorzet uit vrije trap Diëgo Paais) even voor lucht zorgen, 5-2. Stevo was nog steeds niet geslagen en de mannen uit Geesteren deden waar ze in Twello om bekend staan, kracht halen uit het schier onmogelijke. De spitsen werden veelvuldig gezocht met veel bewegende spelers om de bal. Voorwaarts verloor in alle linies de duels en de luchtmacht van Stevo zorgde in de 72ste minuut voor de 5-3 en binnen de reguliere tijd viel ook nog de 5-4. In blessuretijd zette Stevo nog eenmaal aan en kreeg het ook nog een grote kans op de 5-5. Een been van Voorwaarts stond echter de gelijkmaker in de weg. De energieke scheidsrechter Pascal Smeenk besloot daarna dat het genoeg was.

Voorwaarts kon opgelucht ademhalen, en kon na het laatste fluitsignaal apetrots zijn op weer een overwinning met veel doelpunten. Het liet bij vlagen prachtig combinatievoetbal zien en won daardoor terecht van een geduchte opponent. Voorwaarts werd door de zaterdagavond-sessie in ieder geval één dag koploper in de 1ste klasse E. Een noviteit in de historie van de club!