UPDATE:
NU met interview Robert Slinkman!

Sallandia heeft even pas op de plaats moeten maken om de bovenste plaatsen in de 4e klasse G. De uitwedstrijd tegen Heeten werd met 4-3 verloren.

Sallandia begon goed aan de wedstrijd en had de eerste 35 minuten het overwicht. Veel 2e ballen werden gewonnen en de Deventerclub kwam niet in de problemen. In de 40e minuut kwam Heeten voor het eerst voor ons doel en kreeg een strafschop door een ongelukkige handsbal. Het was alweer de 5e strafschop die Sallandia tegen kreeg in drie wedstrijden. Joris Minnes, die vorige week ook al tegen IJsselstreek een strafschop stopte, ranselde deze inzet ook uit zijn doel. Diep in blessuretijd kopte Heeten dan toch de 1-0 binnen. Met deze stand gingen wij rusten.

Na rust vonden er 10 krankzinnige minuten plaats. Eerst was het Jordy Molemans die met een fantastische uithaal, van zeker 35 meter, de keeper van Heeten verraste en prachtig scoorde. Helaas voor Jordy raakte hij direct daarna geblesseerd aan z’n enkel na een fors duel en moest het veld verlaten. Terwijl Sallandia nog met 10 spelers op het veld stond, scoorde Heeten de 2-1.  Na deze treffer was het weer snel 2-2 na een doelpunt van de attente Wolvenne. Een paar minuten later zelfs de 2-3 voor Sallandia: Nayaro Wittenberg werd aangetikt in het strafschopgebied en kreeg Sallandia een strafschop. Deze werd keurig binnengeschoten door Marco van Meeteren.

Een paar minuten later werd Wittenberg de diepte in gestuurd en door twee Heeten spelers in de mangel genomen. De scheidsrechter wuifde dit echter weg en er volgde geen vrije trap op randje zestien of een rode kaart. Echter de schade bij Wittenberg was groot. Later op de dag zal worden bekeken of de kaak niet gebroken is. Door het uitvallen van Wittenberg en Molemans was de diepte in het spel van Sallandia verdwenen. Uiterst vervelend omdat Jeremy van Krieken, Emir Balavac, Bjorn Rutten en Dyon Makel ook nog in de lappenmand zitten. Sallandia levert hier een enorme partij aan aanvallende impulsen in.

Sallandia kwam hierdoor weer even met 10 man te staan en weer profiteerde Heeten van deze man meer situatie. Een paar minuten voor tijd viel zelfs de 4-3, na ongelukkig uitverdedigen.

Onderstaand kunt u terug luisteren terug naar het interview met Sallandia trainer Robert Slinkman. Een interview welke werd opgenomen vanuit het sportprogramma Salland Sport van onze partners van Salland1. Salland1 is dé streekomroep van Salland en Salland Sport zend niet alleen alle Go Ahead Eagles duels altijd live uit, maar volgt ook alle streeksporten in hun vaste liveshow welke iedere zondag van 14:00 tot 18:00 uur te beluisteren is.

Voor komende zondag zal het enorm puzzelen worden om weer een fatsoenlijk team op de been te brengen. Broekland is dan de tegenstander.