Afgelopen zondag was de stadsderby tussen Sallandia en dvv Go-Ahead. Waar de eerste helft nog sprake was van enig evenwicht, stormde Sallandia er in de tweede helft overheen met een daverende 9-1 tot gevolg.

De eerste paar minuten van de wedstrijd gingen redelijk gelijk op. Beide ploegen creëerden wat kleine mogelijkheden maar kwamen niet aan scoren toe. Tot in de 20ste minuut: Rick Wolvenne liet, met een bekeken afstandsschot, de keeper van Go-Ahead aan de grond genageld staan voor de 1-0.

Na de 1-0 zette Go-Ahead iets meer druk, wat na 25 minuten spelen al snel op een 1-1 kwam via een afstandsschot in de korte hoek. Sallandia, dat het even kwijt was na die 1-1, creëerde wel nog wat kansen maar kwamen niet tot scoren. Wat na een slordige eerste helft leidde tot een ruststand van 1-1.

De 2e helft gaf een heel ander beeld dan de eerste. Sallandia  zette vlak na de aftrap Go-Ahead onder druk. In de 47ste minuut, na de ingooi, werd Jordy Molemans weggestuurd via de rechterflank, vanwaar hi de bal voorgaf en Rick Wolvenne bereikte: 2-1.

Een minuut na de 2-1 werd opnieuw Jordy Molenmans, door een goede steekbal van achteruit, de diepte ingestuurd. Opnieuw een goede voorzet waarbij Go-Ahead een handje hielp en zelf de 3-1 binnenliep. Sallandia bleef tegenstander Go-Ahead onder druk zetten. Daarbij lukte het de gasten niet om zich er onder uit te voetballen, wat leidde in de 50ste minuut tot een ingooi waarbij nota bene trainer Björn Rutten de bal snel aan Wesley Bosch meegaf. Wesley gooide de bal subliem op Furkan Kazci en daarbij weer Rick Wolvenne bereikte die er 4-1 van maakte.

Na de aftrap van Go-Ahead in de 51e minuut veroverde Sallandia direct weer de bal, waarbij Furkan Kazci door de de verdediging  van go ahead in het strafschop gebied “danste” en daar werd neergehaald…. Penalty besliste de scheidsrechter. Het was Marco van Meeteren die de bal op 11 meter neerlegde en de keeper de verkeerde hoek in stuurde voor de 1-5.

Minuut 60 was het weer Go-Ahead dat slordig omging met balbezit. Sallandia dat via de linkerkant Wesley Bosch vond die met een geweldige voorzet Furkan Kazci bereikte die er 6-1 van maakte. Drie minuten later was het weer raak; weer Rick Wolvenne die goed de diepte in werd gestuurd door Marco van Meeteren.

Go-Ahead kwam er nog wel een paar keer uit kwam vanuit wat omschakelingen, maar de verdediging van Sallandia stond de 2de helft als een huis. De 7-1 liet even op zich wachten, tot in de 85ste minuut om precies te zijn. Wederom Rick Wolvenne, die zijn 5e doelpunt van de middag maakte, na een fout op het middenveld waarbij Wesley Bosch hem de diepte in stuurde. In minuut 90 scoorde Sallandia voor het laatst: Stan Wakkermans die de bal goed onderschepte op eigen helft en Jordy Molemans met een steekpass de diepte in stuurde en vlak voor tijd 9-1 binnenschoot.

Na een slordige eerste helft herpakt Sallandia zich in een sterke 2de helft door 8 keer te scoren. Aanstaande donderdag staat de volgende wedstrijd op papier: om 20 uur in Wilp tegen de plaatselijke CCW.