Sallandia is goed begonnen aan de 2e competitiehelft, want thuis tegen het laaggeklasseerde Hoonhorst werd met 5-1 gewonnen.

Een scherp Sallandia opende via Nayaro Wittenberg na 4 minuten de score. Het eerste kwartier bleef dit overwicht en dachten we voorzichtig aan een makkelijke middag. Hoonhorst knokte zich echter goed in de wedstrijd en was 2x dichtbij de gelijkmaker. Met hangen en wurgen werd een 1-0 russtand over de streep getrokken.

Een verwachtte zware tweede helft bleef echter uit. Er kwam een heel ander Sallandia uit de kleedkamer. Tweede ballen werden weer gewonnen en vooral werd er veel strijd geleverd. Hoonhorst kwam er niet meer aan te pas en mocht van geluk spreken dat het niet met dubbele cijfers naar huis werd gestuurd.

Voor Sallandia scoorden van Krieken en Molemans ieder tweemaal. Wolvenne miste nog een strafschop voor de Deventenaren. Diep in blessuretijd toch nog een eretreffer voor Hoonhorst. Dit doelpunt was ruim buitenspel, maar werd toch goedgekeurd door de scheidsrechter van dienst.

Door deze overwinning nestelt Sallandia zich stevig in de top vier al blijft handhaving door de zware degradatieregeling de 1e doelstelling. We liggen in ieder geval goed op schema.